Stiri de ultima ora din Sanatate

Vaccinul anti-Covid a ajuns și în Antarctica

După o călătorie extraordinară pe patru continente, un transport special de vaccinuri AstraZeneca împotriva COVID-19 a ajuns miercuri la baza britanică Rothera din Antarctica, la Polul Sud, unde se află un grup de cercetători, relatează AFP.

Transportul, care va permite vaccinarea celor 23 de persoane care îşi vor petrece iarna la bază, a plecat cu un avion militar de la baza Brize Norton (nord-vestul Londrei), trecând prin Senegal şi Insulele Falkland, înainte de ajunge, la bordul unui mic avion, la baza de cercetare britanică situată pe insula Adelaide, în peninsula Antarctică, potrivit Ministerului de Externe britanic.

Călătoria de 16.000 km a fost finalizată în mai puţin de 92 de ore, pentru a se asigura că dozele au fost păstrate la temperatura necesară de depozitare, între 2 şi 8 grade Celsius.

“Am livrat vaccinurile literalmente până la capătul lumii”, a declarat Fergus Drake, şeful ONG-ului Crown Agents care a lucrat la proiect împreună cu Ministerul britanic al Apărării.

Baza Rothera găzduieşte aproximativ douăzeci de persoane în timpul iernii şi până la 100 de persoane în timpul verii australe, printre care biologi şi meteorologi, ingineri, un scafandru şi un medic.

Citeste  Fetita transplantata hepatic e in stare critica

În schimb, ajutorul trimis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) Coreei de Nord pentru a o ajuta să combată pandemia de COVID-19 a ajuns la destinaţie, dar este ţinut în carantină în portul Nampho, a afirmat joi organizaţia, în contextul în care regimul de la Phenian, oricum izolat, nu dă semne de relaxare a interdicţiei de acces în ţară, relatează Reuters.

Oficiali din Coreea de Sud şi SUA au pus sub semnul îndoielii că în Coreea de Nord, care şi-a închis graniţele anul trecut, de la începutul pandemiei de coronavirus, chiar nu s-a înregistrat niciun caz de contaminare aşa cum susţine regimul, deşi într-adevăr nu sunt nici semnale că ar fi fost vreun focar important.

În cel mai recent raport privind Asia de Sud şi Est, referitor la ultima săptămână din septembrie, OMS a menţionat că a început să livreze ajutoarele via portul chinez Dalian, de lângă graniţa cu Coreea de Nord.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns