Stiri de ultima ora din Sanatate

Carantina COVID-19 a provocat o trauma colectiva, care ne afecteaza si acum

Asociatia Psihologilor Americani  – APA – a ajuns la concluzia ca pandemia COVID-19 si carantina au provocat traume in masa, in randul adultilor, iar acestea persista si in ziua de azi.

Intr-un studiu recent, APA afirma ca omenirea inca nu si-a revenit dupa perioadele de lockdown si celelalte aspecte ale pandemiei, fiind vorba despre o trauma colectiva.

Desi toate tarile au iesit din perioada de urgenta declansata de COVID-19, in unele privinte, viata nu a revenit la normal. Studiul arata ca exista indicii de trauma colectiva in randul tuturor categoriilor de varsta. Studiul se refera mai ales la americani.

“Pandemia COVID-19 inseamna o experienta colectiva.  Desi lockdown-ul de la inceputuri pare departe, in timp, efectele se resimt si acum” – e de parere Arthur C. Evans Jr., director executiv APA.

Potrivit studiului , adultii din categoria de varsta 34- 44 de ani au suferit acutizarea unor afectiuni cronice in timpul pandemiei. De asemenea, in aceeasi grupa s-au inregistrat cele mai multe probleme legate de sanatatea mentala – anxietate si depresie.

Citeste  Anticonceptionalele barbatesti - cum functioneaza si ce efecte au.

Studiul arata ca masurile drastice instituite la izbucnirea pandemiei, de exemplu inchiderea scolilor, a companiilor si impunerea mastii de protectie, au avut un impact negativ asupra sanatatii fizice si mentale.

Masurile radicale impuse la nivel mondial sunt extrem de controversate. Specialisti din toata lumea le critica acum, chiar daca, initial, le sustineau. Intreruperea activitatii ne-a afectat inclusiv sistemul imunitar. In loc de asemenea masuri, ar fi trebuit ca lumea medicala sa se concentreze pe tratarea bolii, inca din faza incipienta.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!