Stiri de ultima ora din Sanatate

Alarmant – medicamentele au E-uri.

Medicamentele contin in afara de substanta active si alte elemente care sa le asigure acestora anumite proprietati, mai exact contin asa numitele “ E-uri”. Acestea sunt nocive si de cele mai multe ori sunt in cantitate mai mare decat substanta in sine care ii ofera proprietatea necesara medicamentului.

Toate aceste ingrediente au rolul de a imbunatati gustul si de a prelungi durata de viata de la raft dar exista riscul ca toate astea sa provoace reactii alergice.

Potrivit unui studiu publicat in Science Translational Medicine peste 90% dintre medicamentele pe care americanii si le administreaza contin un ingredient inactiv care ar putea provoca o reactie alergica.

Medicamentele contin in general lactoza, ulei de alune, gluten si coloranti chimici pentru imbunatatirea gustului.

In medie fiecare capsula sau pastila contine peste opt ingrediente inactive diferite, uneori chiar si 38. Medicul Traverso, cel care a condus studiul a declarat ”O pastilă conţine mai mult decât medicamentul”. Medicul a mai mentionat ca medicamentele se prescriu pentru ingredientul activ de continut pe care il au iar pacientii si medicii se asteapta ca ingredientele inactive sa nu aiba niciun efect.

Citeste  Secretele care te ajuta sa rezisti poftelor. Vrei sa le descoperi?

Medicii ar trebui sa intrebe intotdeauna pacientii daca au eventuale alergii a mai mentionat acesta. In plus tot medicii ar trebui sa stie exact ingredientele inactive pe care le contin medicamentele pe care le prescriu.

In studiul realizat medicul Traverso si colegii sai  au analizat ingredientele inactive prezente in peste 42.000 de medicamente.  Toate acele pastille si capsule contineau aproape 360.000 de ingrediente inactive. Totodata au fost identificate 38 de ingrediente inactive care pot provoca reactii alergice in urma ingerarii. Aproape 93 % din medicamentele studiate contineau un astfel de ingredient.

Echipa condusa de medicul Traverso au descoperit ca circa 45% dintre medicamente contineau lactoza , 33% contineau coloranti alimentari si putin sub 1%  contineau ulei de alune.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *