Stiri Actuale de ultima ora

O noua pandemie de gripa in Romania! Afla cum te poti proteja.

Pandemia de gripa in Romania, este un avertisment care ne da fiori. Este doar o chestiune de timp pana cand aceasta situatie ne va afecta intreaga planeta. Expertii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii ne-au transmis ca in Romania virusul a ucis 172 de oameni doar in acest sezon.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila  a explicat ca epidemia este declarata la nivel national in timp ce pandemia “afectează zone mari ale globului, ca în 2009 și 2010” si ca „un virus de origine animală, numit virus porcin, a ajuns să se transmită la om”.

„În situația în care un astfel de virus provoacă numai îmbolnăviri umane, există riscul ca tulpina să fie foarte virulentă și să se înregistreze nu doar îmbolnăviri, ci și decese” a mai declarat acesta.

„Pandemiile ulterioare au produs un număr de victime apreciabil. Dacă discutăm de AH1N1, în 2010 probabil a produs un milion de victime. Dacă o tulpină virulentă, de obicei de origine aviară, provoacă îmbolnăviri umane, riscul e evident. Consecințele nu sunt doar în plan medical, ci și în plan economic. Un număr mare de îmbolnăviri afectează viața normală a unei țări, serviciile sunt afectate și trebuie luate măsuri specifice”a mentionat Alexandru Rafila.

Citeste  Certificatele de virginitate, realizate la cererea persoanelor fizice, au fost eliminate

„OMS are un plan global de acţiune și fiecare țară trebuie să-l aplice național: trebuie să existe o pregătire a sistemelor naționale de supraveghere a gripei, a sistemului care asigură vaccinul sezonier, pentru că administrarea lui e un bun exemplu, care ne demonstrează cum ar trebui facute lucrurile când apare amenințarea unei pandemii, trebuie constituite stocuri, să existe agreement-uri între state, inclusiv cu companii farmaceutice, ca să existe acces la vaccin și la medicația antivirală. Vaccinul pentru prevenție, iar la gripa pandemică se face un vaccin pentru acea tulpină. Am făcut la fel în 2009” a adaugat Alexandru Rafila.

Pentru a combate gripa oamenii „trebuie să respecte măsurile de precauție pe care le iau într-un sezon normal de gripă”.

„Ministerul Sănătății și instituțiile de sănătate publică au recomandat izolarea la domiciliu în cazul unei infecții virale, utilizarea măștii, măsuri igienice banale, spălatul mâinilor trebuie întotdeauna, fie că discutăm de gripă sezonieră, fie de pandemie” a adaugat Alexandru Rafila.

Citeste  Dispozitivele Apple, un obstacol pentru romanii care cer rezidenta in Marea Britanie
Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *