Dispozitivele Apple, un obstacol pentru romanii care cer rezidenta in Marea Britanie

Stiri Actuale de ultima ora

Au inceput formalitatile pentru cei 3,5 milioane de cetateni ai Uniunii Europene, care locuiesc in Marea Britanie, dar, odata cu Brexit, trebuie sa trimita cerere de rezidenta, daca vor sa ramana in regat.

Solicitarea e gratuita si se face electronic. Cetatenii UE care vor sa se stabileasca in Marea Britanie trebuie sa trimita, cu ajutorul unei aplicatii pe laptop, tableta sau telefon, actul de identitate, confirmarea ca locuiesc in prezent pe teritoriul britanic si o declaratie privind cazierul judiciar. Problema este ca aplicatia pentru verificarea actului de identitate nu e disponibila decat pe dispozitivele Android, nu si pe Apple. Asa ca cei cu iOS trebuie sa apeleze la rude sau prieteni pentru a putea finaliza procedura de inregistrare.

Apple promite ca rezolva

Ministerul de interne da asigurari ca e in discutii la cel mai inalt nivel cu cei de la Apple si ca au promis ca pana la sfarsitul anului vor face modificarile necesare, astfel incat aplicatia pentru rezidenta sa poata fi instalata si pe dispozitivele iOS. Pana atunci, solicitantii pot merge la centrele special amenajate pentru a-i ajuta pe cetatenii UE sa completeze formularele necesare inregistrarii.

Citeste  Guvernul ofera inca o zi libera in luna aprilie.

 

Miriam

 

 

Distribuie mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *