Stiri Actuale de ultima ora

Premierul se opune revenirii doctorului Macovei

Ludovic Orban a declarat ca nu va accepta ca doctorul Mircea Macovei sa revina la Spitalul din Suceava, ca director medical. Macovei este acuzat ca a chemat medicii in masa la spital, inclusiv pe cei infectati cu coronavirus.

Macovei a revenit joi la serviciu, in postul de director medical, dupa ce a fost restestat si a iesit negativ la coronavirus.

“Aveti in baza decretului privind instituirea starii de urgenta, aveti competenta de a lua decizii in privinta managementului oriaărui spital. Ca atare v-o spun limpede. Nu se poate intoarce domnul Macovei in pozitia respectiva de manager al spitalului”, a declarat Orban, in sedinta de guvern.

Situatia doctorului Mircea Macovei face acum obiectul unui doar penal, dupa ce a fost acuzat ca a chemat medicii in masa la spital, indiferent daca erau sau nu infectati cu COVID-19. Macovei i-a amenintat, prin sms, ca, daca nu vin, le va desface contractul de munca. Acest gest iresponsabil a dus la infectarea unor medici si pacienti. Mai mult decat atat, desi era deja pozitiv si avea simptome, doctorul Macovei a intrat in sala de operatii si a efectuat o interventie de protezare de sold.

Citeste  Tips&tricks: afla cum sa alegi cea mai buna usa de intrare

Din cauza modului in care a doctorul Macovei a gestionat situatia de la Spitalul Judetean, Suceava este pe primul loc la numar de imbolnaviri la nivelul intregii tari – 2417 cazuri confirmate, potrivit raportului trimis joi de Grupul de comunicare strategica. Municipiul si 8 comune limitrofe se afla in carantina totala.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns