Stiri de ultima ora Auto

Romanii cumpara tot mai multe motociclete

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA) a anuntat ca inmatricularile de motociclete noi au crescut in Romania cu 14,7 la suta in primele trei luni ale acestui an.

Informatiile centralizate vin de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Datele arata ca in primul trimestru al anului s-au vandut 366 de motociclete. In aceeasi perioada a anului trecut, s-au vandut 319 motociclete.

De asemenea, un salt spectaculos s-a inregistrat la sfarsitul anului trecut, cand inmatricularile de motociclete noi din Romania au inreigstrat o crestere de 43,2 la suta, fata de anul 2018.

Marcile cele mai cautate

Potrivit DRPCIV, in clasamentul celor mai achizitionate zece marci conduce BMW, cu 70 de unitati, urmata de Honda (57) si Yamaha (55).

Cei mai multi cumparatori sunt in regiunea Bucuresti- Ilfov, cu aproape jumatate din motocicletele achizitionate in primele trei luni ale lui 2020.

Analiza pe categorii

“Motoarele” de tipul street, destinate in principal deplasarii pe distante medii, in oras, au fost cele mai cautate. Iar cele de tip enduro sunt pe locul doi.

Specialistii spun ca in segementul de varsta 19-48 de ani, motocicletele sunt preferate de persoanele de sex masculin care locuiesc in mediul urban, sunt active profesional si castiga cel putin salariul mediu pe economie. In conditiile in care traficul din Bucuresti e sufocat – in vremuri normale – multi din aceasta categorie recurg la motociclete pentru a se deplasa mai rapid.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns