City Insurance a dat faliment iar asiguratii vor beneficia de despagubiri
Stiri de ultima ora Auto

City Insurance a dat faliment iar asiguratii vor beneficia de despagubiri

City Insurance a intrat in faliment deoarece societatea nu mai indeplinea indiactorii de solvabilitate.  Cu toate astea toti asiguratii cu polite incheiate la City Insurance vor avea parte de despagubiri atunci cand este cazul prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguratilor.

Ce implica aceasta beneficiere de despagubiri

“Avem convingerea că toţi asiguraţii cu poliţe încheiate la City Insurance vor beneficia, atunci când este cazul, de despăgubiri prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraţilor. De asemenea, BAAR doreşte să dea încă o dată asigurări că, şi în această situaţie, va acţiona cu respectarea nu doar a legii, ci şi a celor mai înalte standarde de profesionalism şi eficienţă, fără bariere birocratice pentru a-şi îndeplini rolul său pe plan extern. Ne exprimăm speranţa că, industria autohtonă a asigurărilor a ajuns la maturitatea, experienţa şi un nivel de reglementare prin care să poată trece cu bine peste efectele oricăror disfuncţionalităţi care pot apărea la un moment dat şi împreună cu implicarea de care autorităţile statului dau dovadă în acest moment, şi mă refer aici şi la cele două Ordonanţe de Urgenţă anunţate de către premier, avem certitudinea că putem gestiona acest moment într-un mod optim”,  a declarat Madalin Rosu, presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Citeste  Mitsubishi fabrica doua noi modele in Europa

Asiguratorul nu mai indeplinea indicatorii de solvabilitate, mai exact, era in incapacitate de plata iar masura retragerii autorizatiei a fost luata de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

“În acest moment, în transparenţă pe site-ul Ministerului de Finanţe este publicat Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care permite Fondului de Garantare să facă plăţi imediat după retragerea de către ASF a autorizaţiei de funcţionare a City Insurance, respectiv majorarea plafonului de despăgubire de la 450.000 lei la 500.000 lei pentru fiecare contract de asigurare”,  a mai declarat Madalin Rosu.

City Insurance este principalul asigurator romanesc cu o cota de piata de 17%. Aceasta companie a fost infiintata in anul 1998 de un grup de investitori si are sediul central in Bucuresti.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *