image001
Stiri de ultima ora Auto

5 pași pentru a menține vehiculele ATV în formă timp îndelungat

Orice posesor al unui vehicul 4×4 de teren tip ATV își dorește să beneficieze cât mai mult timp de performanță la pilotare în zonele dificile. Acest lucru este posibil cu condiția respectării unor pași de mentenanță simpli. ATVRom Buzau vă pune la dispoziție, la prețuri competitive, o paletă largă de consumabile ATV (uleiuri, filtre de ulei, filtre de benzină, bujii, produse de curățare și întreținere) și accesorii ATV.

Întreținerea ATV-ului din dotare este deosebit de importantă. La fel, pentru o bună funcționare a vehiculului pe drumurile off road, merită să reîmprospătați stocul de consumabile ATV (ulei și altele) în mod periodic. Fie că ați utilizat ATV-ul în lunile friguroase de iarnă, fie că ați optat pentru depozitarea sa în siguranță pe durata anotimpului rece, o serie de intervenții de rutină vor avea drept rezultat performanțe îmbunătățite, alături de o durată de serviciu mai lungă.

Cei care își propun să păstreze ATV-ul din dotare în formă excelentă, pot recurge la următoarele practici simple de mentenanță:

  1. Mai întâi, dacă vehiculul ATV / side-by-side nu a mai fost spălat de multă vreme, este important să fie curățat cu apă caldă și un detergent special. Astfel, veți putea să îndepărtați murdăria sub formă de pete și grăsime persistentă etc.
  2. Verificarea filtrului de aer este deosebit de importantă. Pentru a beneficia de o sporire drastică a performanței, specialiștii în domeniu vă recomandă să înlocuiți în mod regulat filtrul de aer. Acest accesoriu de multe ori se murdărește mai repede decât ați crede, în special atunci când faceți ieșiri frecvente în outdoor. Este bine să rețineți că praful constituie o constantă a terenurilor accidentate. Tocmai din acest motiv, este indicat să dați startul unui nou sezon de off road riding montând un filtru curat.
  3. Este esențial să verificați nivelul uleiului / să schimbați uleiul. Experții se pronunță în favoarea folosirii unui ulei sintetic, de mică vâscozitate. Se pare că uleiul sintetic este eficient chiar și la temperaturi extrem de scăzute. Manualul utilizatorului conține informații utile cu privire la frecvența cu care este recomandat să fie schimbat uleiul, în conformitate cu specificațiile furnizate de producător.
  4. Vehiculele de tip ATV-uri prezintă, pe lângă elementele mecanice, o serie de finisaje realizate din plastic. Este indicat să dați aceste părți din plastic cu ceară – astfel le veți proteja de razele ultraviolete. Ceruirea mai aduce și un alt beneficiu: va păstra la distanță murdăria și noroiul, prevenind reziduurile diverse să adere la suprafață. Fie că utilizați ATV-ul pentru recreație sub formă de plimbări, pentru curse cu prietenii sau întreceri de profil, fie pentru scopuri utilitare, contează foarte mult să îi conservați aspectul și să îl întrețineți corespunzător.
  5. Este important să recurgeți la ungerea vehiculului, un ultim pas pentru a beneficia de o performanță îmbunătățită la pilotare. Această practică vă permite să evitați formarea ruginii. Este bine să aveți în vedere părțile metalice expuse, rulmenții și cablurile, racordurile etc. Dacă veți întreprinde operațiunea de ungere de două-trei ori pe an, este suficient pentru a asigura o funcționare în parametri normali a ATV-ului din dotare.

Specialiștii ATVRom vă pot ajuta cu consiliere gratuită legată de alegerea consumabilelor, accesoriilor ATV și echipamentelor de protecție pentru rideri – căști, ochelari, bluze, pantaloni, mănuși, geci, armuri ATV, cizme off road, genunchiere, protecții pentru piept, gât, spate etc.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns