Stiri de ultima ora Auto

Ce trebuie să știi când schimbi uleiul la mașină

Una dintre cele mai importante etape pentru păstrarea motorului în stare foarte bună este schimbul de ulei. În general, acesta se schimbă în funcție de recomandările producătorilor, ținând cont și de modul în care a fost condusă mașina. Schimbul de ulei de motor este esențial pentru ca motorul să fie protejat, așa că nu amâna procesul.

Când vine vorba despre momentul schimbului de ulei, fiecare kilometru parcurs în plus contează. Producătorii auto recomandă ca schimbarea să se facă la un anumit interval (de regulă între 15000-30000 km) însă în realitate contează mai mult numărul de kilometri parcurși zilnic. Astfel, o mașină care parcurge peste 100 km pe zi, va avea nevoie de un schimb de ulei mai rapid și nu doar din cauza atingerii pragului necesar, ci pentru ca motorul este intens folosit.

Doar la un service autorizat

Probabil îți aduci aminte de anii ‘90 și chiar și o bună parte din anii 2000, când majoritatea șoferilor făceau schimbul de ulei singuri. Cei mai mulți alegeau să arunce uleiul în canalizare, ceea ce este ilegal având în vedere cât este de poluant. Din fericire, astăzi există sute de service-uri auto unde poți schimba uleiul la un preț decent.

Ai putea spune că este doar o practică de marketing, însă producătorii recomandă un anumit tip de ulei deoarece acela a avut cele mai bune rezultate în teste și în practică. Așa că este cel mai bine să ții cont de aceste recomandări pentru ca motorul să beneficieze de un ulei adecvat, care să îl protejeze.

Chiar dacă schimbul a fost realizat într-un service auto, ar fi bine să verifici nivelul pentru a ști că totul este în regulă. Poți face acest lucru după ce mașina a fost oprită câteva ore și a stat pe o suprafață plană.

Filtrul de ulei joacă un rol extrem de important în protejarea motorului, așa că trebuie schimbat odată cu uleiul. Un filtru costă foarte puțin și câteodată, găsești chiar și pachete promoționale de kit-uri pentru schimbul de ulei.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns