Stiri din Sport de ultima ora

Maradona, copilul de aur al fotbalului, a incetat din viata

A fost numit “El Pibe d’Oro”, copilul de aur, “geniul fotbalului”, si a fost idolatrizat de generatii intregi. Diego Armando Maradona a murit din cauza unui stop respirator. Implinise 60 de ani pe 30 octombrie.

Argentinianul a murit la locuinta sa din Tigre, Argentina. Iesise din spital acum 10 zile, dupa o complicata operatie pe creier, pentru indepartarea unui cheag de sange. Presedintele Argentinei a declarat 3 zile de doliu national.

Fostul capitan al Nationalei de Aur a Romaniei, Gheorghe Hagi, a scris pe Facebook “Simt o tristete fara margini la moartea unui geniu. Este o zi de doliu pentru fotbal si pentru intreaga omenire. Dumnezeu sa-l odihneasca pe unicul Diego Maradona”.

Diego Maradona, fundas si atacant, s-a nascut, pe 30 octombrie, 1960, intr-o familie saraca din Buenos Aires si a ajuns una dintre cele mai mari personalitati din lumea fotbalului. Talentul sau exceptional a fost remarcat inca de la varsta de 10 ani. Un prieten l-a recomandat descoperitorului de talente Francis Cornejo, antrenor la formatia de copii si juniori Cebollitas, satelitul echipei Argentinos Juniors. Cand antrenorii de la Argentinos Juniors au vazut ce facea Maradona cu mingea, nu le-a venit sa creada ca are o varsta atat de frageda. Si-a facut dubutul in prima divizie la varsta de 15 ani, in 1976, iar patru ani mai tarziu e transferat la Boca Juniors, echipa cu care castiga campionatul Argentinei. Jucator de geniu, este repede reperat de marile cluburi europene. In 1982 se transfera in Europa, la FC Barcelona.

Maradona e achizitionat pentru o suma record de SSC Napoli

Maradona e cumparat in 1984 de clubul napoletan pentru o suma record, la acea vreme: 10 milioane de dolari. Ramane 7 ani la SSC Napoli si devine rapid un idol mondial.

Alcool si droguri

Desi la 60 de ani nu era chiar asa de batran, Maradona era de ani de zile mancat de mai multe boli, provocate de consumul de droguri si de alcool. De altfel, a fost suspendat de cateva ori din activitate, inainte de a se retrage, pentru consum de droguri.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns