featured image
Stiri din Sport de ultima ora

Champions League se reia pe 14 februarie: Programul și lista favoritelor

Spectacolul din Champions League se întoarce pe 14 februarie cu faza optimilor de finală. Încă din această fază a competiției fanii fotbalului se vor putea bucura de confruntări de top între echipe obișnuite pentru lupta pentru trofeu: PSG – Bayern Munchen și Liverpool – Real Madrid sunt cele mai tari meciuri din optimile de finale.

Chiar dacă FC Barcelona și Juventus Torino au părăsit competiția, Champions League rămâne ofertantă și în acest sezon. Și derby-urile se țin lanț încă din faza optimilor de finală. Pe 14 februarie are loc turul întâlnirii dintre PSG și Bayern Munchen, reeditarea finalei Champions League din 2020, care la acel moment a fost câștigată de nemți cu 1-0.

Pe 14 februarie este programată și partida tur dintre Liverpool și Real Madrid, reeditarea finalei Champions League din sezonul precedent, în care câștig de cauză au avut spaniolii, deși porneau cu șansa a doua. În schimb, marea favorită la câștigarea Champions League are un duel aparent mai facil cu nemții de la Leipzig.

Chiar dacă a avut momente oscilante în acest sezon, Manchester City este prima dacă ne uităm pe top favorite Champions League. Formația lui Pep Guardiola are cota 2.80 să câștige în premieră trofeul suprem din fotbalul continental. Este urmată pe lista favoritelor de Bayern Munchen (cota 8.00), PSG (cota 8.00), Liverpool (cota 12.00), Real Madrid (cota 12.00), revelația Napoli (cota 14.00) și Chelsea (cota 19.00).

Atacul lui Manchester City e impresionant

Principalul argument al lui Manchester City este jocul excelent de atac pe care îl are. Erling Haaland a impresionat de la transferul de la Borussia Dortmund, a înscris la foc automat și are în spate jucători de calitate capabili oricând să creeze pericol la porțile adverse. City nu a reușit însă până acum să câștige Champions League, cel mai aproape fiind în 2021, când a pierdut finala cu Chelsea.

În schimb, Bayern Munchen a mers și în acest sezon ceas în faza grupelor și e obișnuită cu fazele superioare, chiar dacă anul trecut a fost eliminată surprinzător de Villarreal. Bavarezii au obținut ultimul trofeu din palmares în 2020, când au învins-o tocmai pe PSG, adversara viitoare din optimi. Liverpool are un sezon oscilant în Premier League, însă a arătat mai bine în Champions League, în timp ce Real Madrid este cea mai titrată echipă de pe continent în competiție, capabilă oricând să obțină un nou trofeu, așa cum am putut vedea și în stagiunea precedentă.

Pe de altă parte, Napoli este una dintre revelațiile fotbalului european din acest sezon. Conduce în clasamentul din Serie A cu un avantaj considerabil, a pierdut un singur meci și se pregătește de câștigarea titlului. Iar în Champions League a arătat de asemenea bine, într-o grupă din care a făcut parte și Liverpool, în fața căreia a obținut o victorie categorică pe teren propriu. Are și un antrenor bun, dar și un lot cu multe soluții.

Programul optimilor de finală din UEFA Champions League

Marţi, 14 februarie 2023, ora 22:00

 • AC Milan – Tottenham
 • PSG – Bayern Munchen

Miercuri, 15 februarie 2023, ora 22:00

 • Club Brugge – Benfica
 • Borussia Dortmund – Chelsea

Marţi, 21 februarie 2023, ora 22:00

 • Liverpool – Real Madrid
 • Eintracht Frankfurt – Napoli

Miercuri, 22 februarie 2023, ora 22:00

 • RB Leipzig – Manchester City
 • Inter – FC Porto

Marţi, 7 martie 2023, ora 22:00

 • Benfica – Club Brugge
 • Chelsea – Borussia Dortmund

Miercuri, 8 martie 2023, ora 22:00

 • Tottenham – AC Milan
 • Bayern Munchen – PSG

Marţi, 14 martie 2023, ora 22:00

 • Manchester City – RB Leipzig
 • FC Porto – Inter

Miercuri, 15 martie 2023, ora 22:00

 • Real Madrid – Liverpool
 • Napoli – Eintracht Frankfurt

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns