Stiri din Sport de ultima ora

Emma Raducanu la regele Charles a III-lea

Tenismena britanica, al carei tata e roman, a primit medalia Ordinului Imperiului Britanic – MBE – din partea Regelui Charles al III-lea.

Emma postat pe Twitter o fotografie insotita de textul : “o mare onoare sa primesc MBE din partea maiestatii sale, Regele.”

Medalia e acordata de Buckingham Palace la circa un an dupa ce Emma Raducanu a devenit prima jucatoare de tenis venita din calificari care a reusit sa castige un titlu de Mare Şlem, la US Open.

Emma Raducanu s-a nascut pe 13 noiembrie, 2002, in Toronto, Canada. Tatal ei este roman, iar mama chinezoaica. Familia s-a mutat in Anglia, cand Emma avea 2 ani. Ea vorbeste foarte bine mandarina si destul de bine limba romana. Bunica paterna e in Romania, iar cea materna in China.

Sezonul 2022 nu a fost grozav pentru tenismena din regat, dupa succesul fulminant de anul trecut. Desi venea de pe locul 150, la nivel mondial, Emma a castigat 10 meciuri, fara sa piarda niciun set, cuerind trofelul la US Open. Victoria finala a fost in fata jucatoarei canadiene Leylah Fernandez. Dupa acest triumf a fost felicitata inclusiv de Regina Elisabeta a II-a.

Citeste  Maradona, copilul de aur al fotbalului, a incetat din viata

Dupa aceasta performanta unica, realizata la doar 18 ani, Emma Raducanu a fost numita membru al Ordinului Imperiului Britanic – MBE –  de catre Regele Charles al III-lea. Ceremonia a avut loc la Castelul Windsor.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns