Stiri din Sport de ultima ora

Marele Premiul al Frantei a fost anulat din cauza pandemiei

Marele Premiu al Frantei – Grand Prix de France – una dintre cele mai asteptate curse anuale ale calendarului competitional Formula 1 – urma sa inceapa pe 28 iunie. Organizatorii au anuntat ca anul acesta nu va avea loc.

Intrucat toate evenimentele cu public numeros sunt interzise in Franta, cel putin pana la jumatatea lui iulie, este imposibila organizarea Grand Prix, ce urma sa debuteze la Le Castellet, Circuit Paul Ricard. In plus, raman in vigoare anumite restrictii privind deplasarile si zborurile internationale, ceea ce creeza dificultati suplimentare pentru desfasurarea Marelui Premiu al Frantei.

Este al zecelea circuit anulat din cauza COVID-19, dintre cursele anuale organizate de Federatia Internationala de Automobilism.

Intr-o postare pe retelele de socializare, Formula 1 Grand Prix de France F1, anunta “cu regret” ca informeaza publicul ca este imposibila desfasurarea Grand Prix de France 2020. “Va trebui sa asteptam pana anul viitor pentru a ne bucura impreuna de circuitul de vara. Aveti grija de voi si de cei dragi, pe curand”.

Directorul executiv Formula 1 ramane optimist

Chase Carey, presedintele societatii care gestioneaza Formula 1, declara totusi ca are de gand sa inceapa sezonul in Austria, in iulie. El se asteapta ca prima cursa sa aiba loc intre 3 si 5 iulie. “In septembrie, octombrie, noiembrie, vom avea curse in Eurasia, Asia si Americi si vom incheia sezonul in Golf, in decembrie, cu Bahrain, inainte de finala traditionala de la Abu Dhabi” – a declarat Chase Carey, precizand ca va reveni cu un calendar detaliat cat mai curand posibil.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns