Stiri de ultima ora din Turism

Insula Mallorca, in pragul falimentului

Insula spaniola este dependenta de turism; inchiderea hotelurilor din cauza pandemiei a dus la pierderi uriase. Practic, viata tuturor de pe insula este afectata.

Mallorca e cea mai mare dintre insulele Baleare si una dintre cele mai vizitate de turisti. Anul trecut au fost 84 de milioane de turisti, fiind a doua cea mai populara destinatie de vacanta, la nivel mondial. Disperati sa poata redeschide, chiar si la o capacitate redusa, hotelierii incearca sa convinga guvernul spaniol sa permita calatorii limitate intre Germania si Mallorca.

Angajatii din hoteluri, restaurante, fermele care livreaza alimente, saloanele de frumusete, cafenelele absolut tot ce inseamna operatiune comerciala se afla pe marginea prapastiei. Modelul din industria turismului din acest arhipeleag este 6 luni de activitate, 6 luni pauza. Dar acum, dupa mai bine de 6 luni de pauza, nu se intrezaresc sperante de revenire la normal. Iar oamenii au ajuns la capatul rabdarii si la fundul sacului.

“Nu am primit niciun euro de o luna si jumatate” – povesteste un receptioner de la un hotel din nord-vestul insulei. Si-a platit chiria din economii, iar acum asteapta banii de la stat, ce vor fi acordati potrivit schemei de ajutorare.

Citeste  Bucureștiul, vizitat de aproape 2 milioane de turiști

Multi hotelieri sunt indatorati; au investit in modernizari sau chiar in construirea de noi hoteluri si unitati de alimentatie publica, iar acum nu isi pot plati creditele. Este posibila o marire semnificativa de preturi, pentru ca oamenii trebuie sa supravietuiasca, declara un expert de la o agentie de consultanta.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns