Stiri de ultima ora din Turism

Va pregatiti de vacanta ? Iata care e situatia in privinta restrictiilor COVID in Europa

Imbunatatirea situatiei pandemice la nivel european, aproape toate tarile europene au renuntat la impunerea unor conditii de intrare pentru turistii straini. Cu cateva exceptii, practic, aproape nicaieri nu mai exista restrictii.

Iata lista prezentata de SchengenVisaInfo.com cu tarile care au ridicat toate restrictiile COVID si permit intrarea tuturor turistilor, indiferent de tara de origine ori de statutus vaccinal. Nu se cere test, nu se cere dovada trecerii prin boala.

Aceste tari sunt: Austria,  Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Croatia,  Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Grecia, Germania, Ungaria,  Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania,  Slovacia, Slovenia, Suedia, Elvetia.

TARILE CARE INCA APLICA RESTRICTII

Desi aproape toate tarile europene au renuntat, sunt trei state care inca impun anumite conditii in context COVID : Tarile de Jos, Luxemburg si Spania.

OLANDA (Tarile de Jos)

Autoritatile olandeze au decis sa mentina restrictii in privinta strainilor care vin din tari din afara Uniunii Europene sau a Spatiului Economic European. Practic, turistii din aceste tari sunt primiti numai daca au dovada vaccinarii sau trecerii prin boala. Ori daca vin dintr-o zona considerata sigura in materie de COVID.

LUXEMBURG

Ca si Olanda, Luxemburgul a pastrat o serie de restrictii referitoare la conditiile de intrare in tara. Toate persoanele avand varsta de peste 12 ani, provenind din tari din afara UE sau a Spatiului Economoic European trebuie sa fie vaccinate ori sa aiba dovada trecerii prin boala. NU se accepta testul COVID negativ. Se face exceptie pentru cetatenii statelor de pe asa-numita “lista sigura” a UE – statele considerate fara risc in privinta COVID.

SPANIA

Si Spania a ridicat restrictiile de intrare pentru cetatenii din spatiul comunitar (UE si Spatiul Economic European). Insa sunt anumite conditii de intrare pentru cetatenii din terte tari. Acestia trebuie sa trebuie fie vaccinati cu schema completa ori sa faca dovada trecerii prin boala ori sa aiba la sosire un test COVID negativ.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns