Stiri de ultima ora din Turism

Calator prin Romania – proiectul care ne promoveaza tara.

Calator prin Romania este un program dezvoltat de doi tineri care doresc sa promoveze potentialul turistic pe care Romania il are.

Principalele obiective ale programului sunt acelea de a transforma Romania in cea mai vizitata tara din Europa de Est si reconstruirea obiectivelor turistice aflate in stare degradanta.

Tanascu Constantin Iulian si Predincea Maria Raluca sunt cei care au pus bazele acestui proiect. Iulian este un antreprenor iar Raluca lucreaza in domeniul bancar.

“Am dezvoltat acest proiect, frustrati de situatia turismului din Romania si de modul in care ne este promovata tara. Evenimentul declansator a fost Targul de Turism al Romaniei de la Romexpo din 2018, un loc in care trebuia sa ne promovam tara intern. Din pacate, singurele standuri care atrageau puternic potentialii turisti erau cele din Turcia, Bulgaria, Grecia. Surpriza de proportii, pentru mine si colega mea, a fost reprezetata de standul celor din Republica Moldova. Cu mai putine zone turistice decat noi, cu o istorie foarte apropiata de a noastra si cu traditii usor asemanatoare, acestia ne dadeau lectii la capitolul turism. Si aici ne-a lovit puternic o intrebare: “Cum facem promovarea mai bine decat ei?”. Raspunsul la aceasta intrebare este astazi “Calator prin Romania” a mentionat Tanascu Constantin Iulian.

Iulian a mai spus “Turismul este a doua industrie cea mai puternica din lume. Daca ne uitam la Spania, aceasta a inregistrat doar anul trecut 80 de milioane de turisti. Diferenta dintre Romania si Spania, pe parte de turism, este data de brandul de tara si promovare. Vrem sa dovedim autoritatilor din Romania ca nu trebuie sa investesti foarte multi bani pe pliante, ci trebuie sa investesti putin, dar sa fie de calitate”.

Al doilea obiectiv cel de salvare a obiectivelor turistice “Prima cladire pe care am salvat-o in aproape un an de activitate este reprezentata de cladirea primului Senat al Romaniei care se afla in Bucuresti, in spatele Liceului Sincai. Aceasta cladire se afla intr-o stare avansata de degradare. Am facut nenumarate sesizari primarului de sector, primarului general si Ministerului Culturii. In urma demersului nostru, cladirea primului Senat al Romaniei, in care Alexandru Ioan Cuza a luat parte la cateva sedinte, este pe cale sa fie reabilitata si ne asteptam ca anul acesta sa fie terminata si transformata in muzeu”.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns