Stiri de ultima ora din Turism

Bugetarii vor avea din nou tichete de vacanta

Daniel Cadariu, ministrul propus pentru Antreprenoriat si Turism, a declarat, la audierile din Parlament, ca in 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanta pentru salariatii din sectorul bugetar, dar si pentru cei din meiul privat, acolo unde agentii economici vor dori acest lucru.

Amintim ca in vremea guvernului PNL s-a decis renuntarea la aceste tichete, astfel ca in 2021 bugetarii au ramas fara voucherele de vacanta.

Marea parte din aceste cheltuieli vor fi compensate de la bugetul de stat, a precizat Cadariu. Valoarea acestora va fi 1450 de lei. Agentii economici privati care vor dori sa ofere salariatilor tichete de vacanta o pot face, iar cheltuielile vor fi deduse.

“In masura in care, in perioada de aplicare a acestui program de guvernare, economia va functiona si incasarile la buget vor fi suficient de mari, intentionam ca mare parte din aceste cheltuieli sa le compensam catre agentii economici de la bugetul de stat, dar asta tine strict de mersul economiei,” – a spus Cadariu. El a recunoscut, insa, ca foarte putini agenti economici din afara sectorului public au optat pentru tichetele de vacanta.

Citeste  Cele mai cautate destinatii pentru Craciun si Revelion

Tichetele ar urma sa fie acordate la inceputul lui 2022, iar sumele respective vor fi incluse in buget, cand se va discuta Legea bugetului. Sunt discutii ca voucherele de vacanta sa fie aplicabile limitat, la statiunile balneo si la agroturism, insa ministrul propus la turism afirma ca, in masura in care exista cerere, ele trebuie aplicate pentru toti operatorii.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns