Stiri de ultima ora din Turism

Cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa

Un tur operator european a intocmit clasamentul 2022 cu cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa. Deci daca doriti sa plecati in vacanta de sarbatori si nu v-ati hotarat unde, iata cateva ponturi.

Specialistii in turism noteaza ca, dupa doi ani de restrictii impuse de pandemie, in sfarsit ne putem bucura de viata pe deplin. Iar acest lucru se simte inclusiv la targurile de Craciun din Europa, care sunt mai romantice, mai colorate si mai ofertante ca de obicei.

VENETIA, Italia

Experienta venetiana poate fi usor obositoare vara: temperaturi ridicate, umezeala, aglomeratie. Iarna, in schimb, orasul lagunelor e un peisaj feeric. Milioanele de luminite de la ornamentele de Craciun se reflecta pe apa, iar Venetia pare un taram desprins din basme.

GOVONE, Italia

Pe locul al doilea e tot un oras din Italia, Govone. Daca doriti o atmosfera mai calma, plina de traditii, Govone poate fi destinatia perfecta. Este oraselul unde, an de an, Mos Craciun isi muta cartierul general. Specialitatile culinare de aici, servite la faimosul targ de Craciun, sunt la mare pret, inclusiv pentru turistii de pe alte continente.

NUREMBERG, Germania

Acest oras din Bavaria are cel mai frumos targ de Craciun din Germania, spun specialistii. An de an, vin aici 2 milioane de vizitatori, iar numarul standurilor si cabanutelor cu cate ceva de vanzare e de 200. Primaria nu permite decat comercializarea produselor si articolelor artizanale, nimic realizat industrial nu-si are locul la targul de Craciun din Nuremberg. Vin fiert, turta dulce, carnati traditionale si migdale coapte – sunt doar cateva din bunatatile bavareze obligatoriu de degustat la Nuremberg.

STRASBOURG, Franta

Acest oras francez, cu un aer usor provincial, are toate atuurile pentru a figura in clasamentul celor mai bune targuri de Craciun: e o imbinare de traditie si modernitate, mancarea (cu influente germane) e exceptionala, suvenirurile sunt fara pereche. I se mai spune si Capitala Craciunului.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns