Transfagarasanul se deschide cu aproape o luna mai devreme. Initial, reluarea circulatiei urma sa fie reluata pe 1 iulie.
Se va putea circula inclusiv în zona alpină, cuprinsă între BâleaCascadă (județul Sibiu) și PisculNegru (județul Argeș) între orele 07:00 – 21:00.
În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiții de #siguranță.
“Fac apel din nou apel la cei care tranzitează Transfăgărășanul să nu încerce să hrănească urșii care staționează în zona drumului pentru a nu provoca reacții periculoase din partea acestora” – scrie, intr-o postare pe Facebook, Cristian Pistol, Director General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR).
Traversând pe o lungime de 151 km, pe axa nord-sud, Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, ce face parte parte din Carpații Meridionali, DN7C numit Transfăgărășanul este un drum național spectaculos, ce leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania, construit între anii 1970 – 1974.
El începe în comuna Bascov, județul Argeș (lângă orașul Pitești) și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversând un teren montan la altitudini mari, pe o lungime de aproximativ 91 km.
Miriam