Stiri de ultima ora din Turism

Industria turismului din Uniunea Europeana isi revine

Potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistica – Eurostat – industria turismului, la nivelul Uniunii Europene, s-a relansat, dupa anii pandemici.

Informatiile Eurostat arata ca in 2022 cifrele sunt aproape de anul 2019, chiar daca sunt mai scazute fata de perioada de dinaintea COVID-19.

Comparativ cu primul semestru din 2019, inainte ca pandemia să afecteze UE, innoptarile in unitatile de cazare turistica in primele sase luni din 2022 sunt mai mici cu 22 la suta fata de 2019. Dar fata de 2021, lururile stau mult mai bine. Este o crestere de 149 la suta, fata de aceeasi perioada a anului trecut. In total, in primele sase luni ale acestui an, 432,9 milioane de nopti au fost petrecute in UE de turistii straini. In privinţa calatoriilor interne, inca se constata o scadere de 7 la suta in primele sase luni din 2022, fata de perioada similara din 2019.

Situatia la nivel european, inclusiv tari non-UE

Din datele disponibile in prezent, Turcia pare sa fi avut cele mai bune performante, cu o crestere a numarului de turisti de 14 la suta. Urmeaza Serbia, care a primit cu 10 la suta mai multi turisti decat anul trecut si Bulgaria, cu 8 procente.

Citeste  Unsprezece migranți care au vrut să fugă în Palma de Mallorca, prinși de poliție

Din cauza apropierii geografice de Rusia, in contextul razboiului din Ucraina, Letonia se afla la polul opus si a avut un numar record de anulari ale rezervarilor hoteliere.

Problemele din turismul romanesc

In Romania, statisticile arata o crestere de 48 la suta a cifrei de afaceri, comparativ cu 2020. Anul trecut, cresterea a fost mai mare, comparativ cu 2020.

Ministrul Finantelor, Adrian Câciu, a discutat marti cu reprezentatii industriei HORECA, despre problemele legate de inflatie, costuri la utilitati si sezonalitate pe anumite zone.  Ministerul Antreprenoriatului si Turismului urmeaza sa elaboreze schema de ajutor de stat pentru sectorul HORECA.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns