Stiri de ultima ora din Turism

Din cauza COVID, sezonul de schi ar putea incepe abia in ianuarie

Statiunile din tarile cu renume pentru sporturile de iarna s-au pregatit pentru reluarea sezonului de schi; dar cand va reincepe sezonul, e un mare semn de intrebare.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, afirma ca, deocamdata, este exclusa redeschiderea statiunilor de schi. “Pare imposibila acum redeschiderea statiunilor pentru vacantele de sfarsit de an. Ar fi de preferat sa se redeschida la mijlocul lui ianuarie. Ne vom coordona cu vecinii nostri europeni. Trebuie limitate activitatile la care participa multi oameni in spatii inchise”.

Administratorii statiunilor de schi spun insa ca s-au pregatit: teleschiurile si telecabinele sunt dezinfectate continuu, iar in spatiile inchise e obligatorie masca. In unele statiuni din Franta exista chiar hoteluri transformate in centre de control pentru turisti. Iar pentru cozile la teleschi sau telecabina s-au luat masuri speciale de distantare.

Industria sporturilor de iarna din Italia face presiuni mari asupra guvernului pentru reluarea sezonului de schi. Patronii de hoteluri, pensiuni, scolile de schi si administratorii instalatiilor de munte afirma ca schiul este prin definitie un sport in care distanta se pastreaza.

“Noi am pus la punct un plan de protectie: masti, distanta la coada si limitarea numarului de schiori care pot urca pe platforme” – declara un profesor de schi din Italia.

Decizia privind momentul in care se va redeschide sezonul de schi va fi luata, cel mai probabil, in mod coordonat, la nivel european, in stransa consultare cu Comisia Europeana. Industria sporturilor de iarna sufera pierderi masive, daca in perioada Craciunului si a Revelionului statiunile raman pustii.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns