Ce spune Bogdan Aurescu de romanii blocati in Mexic
Stiri de ultima ora din Turism

Ce spune Bogdan Aurescu de romanii blocati in Mexic

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a mentionat ca  ”a fost o perioadă complicată, de demersuri diplomatice intense”, atunci cand s-a referit la situatia romanilor care nu au putut intra in Mexic. Acesta a mai spus ce a fost foarte delicat aspectul alertei generale pe baza cetatenilor romani care a fost emisa in Mexic.

Iata ce a declarat Bogdan Aurescu

”A fost o perioadă complicată, de demersuri diplomatice intense. Mă bucur că am reuşit să rezolvăm această situaţie complicată şi într-adevăr, discuţia de aseară a fost hotărâtoare pentru a obţine soluţionarea. (…) Cea mai delicată, aici, a fost existenţa unei alerte de securitate cu caracter general, pe baza cetăţeniei române. Ori astfel de alerte de securitate cu caracter general sunt contrare practicii internaţionale şi asta este un apel pe care i l-am precizat foarte clar omologului meu mexican”, a mentionat acesta.

In plus, Bogdan Aurescu a mai spus ca toata aceasta situatie nu pune Mexicul intr-o lumina buna.

”Într-un final autorităţile mexicane au hotărât că este o problemă complicată care poate să afecteze grav relaţia bilaterală. Această situaţie a afectat credibilitatea Mexicului ca destinaţie de călătorie pentru turism, în orice caz pentru cetăţenii români. După această alertă cu caracter general a fost anulată, de aici înainte, toate procesările de cetăţeni români care ajung în Mexic, se vor face individual. Dacă există probleme, să spunem persoane certate cu legea, cum ştim că au mai fost, ele vor fi tratate individual”, a mai mentionat ministrul de Externe.

In plus Aurescu a mai spus ca nu a primit detalii concrete cum ca aceasta alerta de securitate ar fi fost doar pentru cetatenii romani. Acesta a mai declarat ca pentru cinci romani din grupul blocat pe aeroportul din Cancun exista alerte individuale. Bineinteles ca fiecare stat are propriile reguli de frontier si anumiti vizitatori pot fi refuzati la frontiera din motive intemeiate dar pentru respingerea cetatenilor romani inca nu s-a mentionat un motiv intemeiat.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns