Medicul Octavian Jurma vorbeste despre varianta Omicron
Stiri de ultima ora din Sanatate

Medicul Octavian Jurma vorbeste despre varianta Omicron

Medicul Octavian Jurma sustine va varianta Omicron va deveni mai prezenta in Romania.  Medicul a mai spus ca rata de dublare a cazurilor este de 3.5 zile in cazul acestei noi tulpini a virusului.

Ce a spus medicul Octavian Jurma

“Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului 2021 și debutul valului Omicron poate avea loc mai repede decât anticipam, în intervalul 10-17 ianuarie 2022, poate chiar mai repede. Nu există nimic care să oprească acesta debut în România. Măsurile care ar trebui luate sunt inacceptabile social și politic deci nu ne putem baza pe autorități,” a transmis medicul.

Expertii de sanatate sunt foarte ingrijorati de raspandirea nopului Omicron. Datele arata ca aceast virus ar putea provoca o forma foarte grava de COVID-19.

“Suntem deja în valul 5, ar fi trebuit să ne obișnuim până acum cu noua normalitate dacă nu am nega permanent realitatea pandemiei. Negarea realității și nostalgia după o normalitate din trecut, la care tot încercăm în mod absurd să revenim în plină pandemie, este motivul pentru care în Romania în fiecare val mor tot mai mulți oameni, în loc să moară tot mai puțini (ca în restul țărilor din Europa), “ a mai spus medicul.

Vaccinul  este eficient si in cazul acestei variante, medicul sustine ca toti oamenii ar trebui sa se vaccineze pentru a se proteja in fata acestei noi variante de COVID-19.

“Vestea bună este ca protecția oferită de vaccin față de boala gravă și deces rămâne bună și în cazul Omicron. Trecerea prin boală oferă de asemenea o protecție semnificativă, dar nu la fel de bună ca după vaccinare (în Africa de Sud majoritatea pacienților internați sunt trecuți pin boala, dar nevaccinați). Chiar dacă decesele au scăzut, long covid rămane o amenințare imensă pe care o poți evita prin vaccinare. Cea mai bună protecție este oferită de imunitatea hibridă, care dublează cele două avantaje prin vaccinare după trecerea prin boală. Pe locul 2, dar aproape la egalitate, este vaccinarea cu booster. Puteți opta pentru boosterul încrucișat (heterolog) pentru o ușoară diversificare a răspunsului imun, dar boosterul homolog (cu acelați vaccin) este OK. Adăugați masca, distanțarea fizică, igiena mâinilor și testare și puteți să treceți cu bine și prin acest val” a mai adaugat acesta.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns