Stiri de ultima ora din Sanatate

Se dubleaza cazurile de COVID in Romania; iata situatia din lume

In toate tarile creste galopant numarul de noi infectari cu SARS-CoV-2. Inclusiv in Romania, cazurile s-au dublat in ultima saptamana, comparativ cu aceeasi perioada. Potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, in ultima saptamana s-au inregistrat 15.000 de noi cazuri.

Iata care este situatia la nivel mondial. Subvarianta Omicron BA.5 castiga tot mai mult teren.

EUROPA

Agentiile de sanatate ale Uniunii Europene recomanda al doilea booster (practic, a patra doza de vaccin) pentru persoanele de peste 60 de ani, precum si pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere medical, pe fondul cresterii numarului de infectii si de spitalizari.

Italia incepe in curand campania de administrare a celui de al doilea booster pentru persoanele de peste 60 de ani, anunta ministerul Sanatatii de la Roma.

ASIA-PACIFIC

In Shanghai a fost descoperit un caz COVID-19 implicand o noua subvarianta Omicron BA.5.2.1.

Din cauza cresterii numarului de infectari, presedintele din Coreea de Sud suspenda briefingurile informale de presa pe care le tinea zilnic de cand a preluat functia, in mai.

In Macao au fost inchise toate cazinourile, pentru prima data in mai bine de doi ani. Firmele de gambling sunt nemultumite de aceasta decizie, luata dupa ce s-au descoperit mai multe focare in cluburile de jocuri.

SUA

Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor, (CDC), va lua masuri pentru imbunatatirea colectarii datelor de contact ale pasagerilor internationali pentru a monitoriza mai bine riscurile de sanatate publica. Guvernul SUA cumpara 3,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID pus la punct de Novavax Inc.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns