Stiri de ultima ora din Sanatate

Este posibila legalizarea canabisului medical? Afla care sunt cele mai intemeiate motive.

La discutia comisiei depre canabisul medicinal, Ministerul Sanatatii a invitat doi reprezentanti ai pacientilor si alte trei persoane venite sa sustina ineteresele unei firme din Israel.

Eugen Teodorovici a fost cel care a anuntat initiativa Guvernului Dancila de a legaliza canabisul medicinal.

Abia dupa ce a anuntat Eugen Teodorovici public acest lucru , a aparut si ministrul sanatatii Sorina Pintea care a declarat “ Ieri a avut loc prima intalnire a grupului de lucru constituit de catre Ministerul Sanatatii pentru a analiza posibilitatea introducerii in practica medicala din Romania a canabisului. Pentru a nu exista controverse in spatiul public, in acest grup de lucru am chemat si membri ai asociatilor de pacienti. A fost o prima discutie, parerile sunt multe si impartite. Concluzia este una singura: canabisul medicinal este terapie adjuvanta in anumite patologii si face foarte mult bine.”

Printr-un ordin de minstru , emis pe data de 13 martie 2019, Sorina Pintea a infiintat Comisia pentru analizarea conditiilor de utilizare a canabisului medicinal ca terapie adjuvanta in bolile croncie si bolile rare.

Cercetatorii ne transmit ca trebuie sa facem diferenta intre folosirea canabisului pentru uz recreational si pentru uz medicinal. Exista numeroase studii care arata ca folosirea canabisului medicinal are rezultate foarte bune in probleme precum cancer, epilepsie au scleroza multipla. Totusi aceste cercetari sunt inca in faze intermediare dar care trebuie sa fie continuate pentru a se determina exact cand trebuie utilizat canabisul medicinal si sub ce forma.

Cu toate astea, discutia despre legalizarea canabisului este foarte lunga si extrem de complicata. La dezbaterile publice este normal sa participe cat mai multe persoane. Intreaga situatie se afla in faza de discutie a comisiei de la Ministerul Muncii si trebuie analizata mai mult pentru a se putea lua cea mai buna decizie.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns