Stiri de ultima ora din Sanatate

Efecte adverse ale vaccinului ramase neinvestigate, Norvegia vrea sa faca lumina

Numarul cazurilor de reactii adverse dupa vaccinarea anti-COVID este intre 25 de mii si 27 de mii in Norvegia. Doar jumatate dintre ele au fost investigate. Acum, Norvegia vrea sa accelereze ancheta si sa le investigheze pe toate.

Potrivit presei din Norvegia, oficial numarul reactiilor adverse raportate e de 25.044. Potrivit unor surse,  ar fi chiar mai multe:  27.830. Cam jumatate dintre ele nu au fost investigate, din lipsa de personal. Acum, autoritatile norvegiene au anuntat ca fac angajari. Mai exact, Agentia Norvegiana a Medicamentelor angajeaza cercetatori pentru a putea recupera restantele cazurilor neinvestigate.

Jurnalistii norvegieni au extrapolat situatia, facand o comparatie procentuala cu Germania. Ar rezulta in jur de 400 de mii de cazuri de reactii adverse in total, din care cel putin 150 de mii neinvestigate.

Potrivit mai multor publicatii europene independente, efectele adverse si decesele rezultate in urma vaccinarii ant-COVID ar fi subraportate masiv. Si foarte putin investigate. La nivelul lunii mai, Olanda avea cel mai mare numar de efecte secundare raportate pe platforma Agentiei Europene a Medicamentelor. Romania figura pe ultimele locuri, cu cele mai putine efecte adverse raportate, fiind urmata doar de Liechtenstein si Polonia.

Fenomenul subraportarii efectelor adverse si al deceselor provocate de vaccin ar fi extrem de raspandit si in Statele Unite. Unii medici afirma ca au introdus date despre pacientii cu efecte adeverse pe platforma VAERS (unde oricine poate sa raporteze probleme legate de vaccin) insa acestea au disparut pur si simplu. Sau pur si simplu medicii nu au putut introduce informatiile pentru ca platforma le respingea imediat.

Citeste  Institutul Matei Balș și Spitalul Colentina au rămas fără apă caldă și căldură

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *