Stiri de ultima ora din Sanatate

Se transmite de la om la om! Anuntul facut de China in legatura cu misterioasa pneumonie

Autoritatile chineze au confirmat ca virusul mutant, care a imbolnavit sute de oameni, se transmite de la om la om.

Cele mai negre temeri s-au adeverit. Pana acum, nu era certa calea de transmitere a coronavirusului, care a imbolnavit de pneumonie sute de oameni in China si s-a extins si in alte tari. Pentru ca totul a plecat de la o piata de peste si pasari, se spera ca e posibila doar transmiterea de la animal la om. Acum insa, autoritatile sanitare chineze au anuntat ca imbolnavirea mai multir membri ai corpului medical dintr-un spital unde era tratat un pacient cu pneumonie provocata de coronavirus. Asadar, nu mai e niciun dubiu ca se transmite de la om la om.

Pana acum, in China au murit 3 oameni si mai multe sute s-au imbolnavit; oficial. Neoficial insa, surse occidentale spun ca numarul e mult mai mare (peste 2000) si ca regimul de la Beijing cenzureaza informatia.

Nu se stiu mult despre noul coronavirus; el face parte din grupa virusurilor care provoaca SARS – Sindromul Respirator Acut Sever. Insa nu e atat de agresiv ca SARS.

Un singur bolnav a transmis virusul la 14 angajati ai unui spital. Exista temeri ca va fi o epidemie de mari proportii, mai ales ca se apropie Anul Nou Chinezesc, cand zeci de milioane de chinezi circula dintr-o parte in alta a tarii.

Simptomele includ febra, dureri de cap, dificultati respiratorii, varsaturi, si in cazurile grave se poate instala blocajul renal.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns