Stiri de ultima ora din Sanatate

Se transmite de la om la om! Anuntul facut de China in legatura cu misterioasa pneumonie

Autoritatile chineze au confirmat ca virusul mutant, care a imbolnavit sute de oameni, se transmite de la om la om.

Cele mai negre temeri s-au adeverit. Pana acum, nu era certa calea de transmitere a coronavirusului, care a imbolnavit de pneumonie sute de oameni in China si s-a extins si in alte tari. Pentru ca totul a plecat de la o piata de peste si pasari, se spera ca e posibila doar transmiterea de la animal la om. Acum insa, autoritatile sanitare chineze au anuntat ca imbolnavirea mai multir membri ai corpului medical dintr-un spital unde era tratat un pacient cu pneumonie provocata de coronavirus. Asadar, nu mai e niciun dubiu ca se transmite de la om la om.

Pana acum, in China au murit 3 oameni si mai multe sute s-au imbolnavit; oficial. Neoficial insa, surse occidentale spun ca numarul e mult mai mare (peste 2000) si ca regimul de la Beijing cenzureaza informatia.

Nu se stiu mult despre noul coronavirus; el face parte din grupa virusurilor care provoaca SARS – Sindromul Respirator Acut Sever. Insa nu e atat de agresiv ca SARS.

Un singur bolnav a transmis virusul la 14 angajati ai unui spital. Exista temeri ca va fi o epidemie de mari proportii, mai ales ca se apropie Anul Nou Chinezesc, cand zeci de milioane de chinezi circula dintr-o parte in alta a tarii.

Simptomele includ febra, dureri de cap, dificultati respiratorii, varsaturi, si in cazurile grave se poate instala blocajul renal.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns