Stiri de ultima ora din Sanatate

OMS: Nu stim daca vaccinatii transmit sau nu coronavirusul

Purtatoarea de cuvant a Organizatiei Mondiale a Sanatatii a declarat ca, in acest moment, nu exista date suficiente pentru a stabili clar daca persoanele vaccinate anti-COVID transmit sau nu coronavirusul.

Precizarea vine dupa ce directoarea centrului din SUA pentru combaterea bolilor, Rochelle Walensky, declarase ca studiile sugereaza ca vaccinatii nu dau boala mai departe, afirmatie contrazisa imediat chiar de centrul pe care il conduce. Aceasta declaratie controversata a oficialului american a fost preluata de mare parte din presa din Romania, inclusiv de Ministerul Sanatatii, fara verificarea studiului la care facea referire Walensky, si in care nu exista informatia ca persoanele vaccinate, in cazul in care se infecteaza, nu dau virusul mai departe.

De asemenea, Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia, din nou, ca nu este de acord cu conditionarea calatoriilor de asa-numitul “pasaport de vaccinare”, document la care se lucreaza in prezent in Uniunea Europeana, si prin care posesorul dovedeste ca s-a vaccinat cu ambele doze ori ca are test COVID negativ sau ca are anticorpi fiindca a trecut prin boala.

Citeste  Durerea de mana. Cauze posibile: reumatism, tendinite si neuropatii periferice

“Nu dorim sa vedem ca pasaportul de vaccinare devine conditia pentru a intra sau a iesi dintr-un stat” – a declarat purtatoarea de cuvant a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.  OMS a afirmat in repetate randuri ca un astfel de pasaport nu poate fi o conditie atat timp cat nu toata lumea are acces la vaccin si ca, in general, dozele sunt, deocamdata, insuficiente.

Dupa cum a precizat premierul Florin Cîţu, in Romania nu se va folosi acest certificat de sanatate. Trebuie insa precizat ca, cel mai probabil, la calatoriile in strainatate va fi nevoie de el.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *