Stiri de ultima ora din Sanatate

Soarta omenirii depinde de albine. Dar numarul lor scade dramatic.

Sunt fiinte vitale pentru viata pe pamant, dar albinele mor in ritm accelerat. Din acest motiv au fost trecute in categoria speciilor aflate in pericol de disparitie.

Folosirea necontrolata a pesticidelor, defrisarile si lipsa hranei sunt principalele motive pentru care, in ultimii ani, populatia de albine de pe Terra a scazut dramatic, mai exact cu 90 la suta.

Potrivit  London Geographic Society, albinele sunt cele mai importante creaturi de pe planeta. Cam 80 la suta din recolta mondiala depinde de procesele de polenizare. Arborii fructiferi, legumele si alte alimente depind aproape exclusiv de aceste insecte.

Cu decenii in urma, savantul Albert Einstein atragea atentia ca in cazul in care dispar albinele, oamenii ar mai putea trai doar 4 ani, pentru ca dupa aceea intreg ecosistemul va fi distrus, iar planeta va deveni nelocuibila.

Pesticidele, cel mai mare dusman al albinelor

Din cauza pesticidelor pe care florile le absorb din pamant si astfel, prin seva, ajung la albine, micile insecte devin dezorientate si nu mai stiu sa se intoarca la stupi. Intr-un final, mor. De aceea, la nivel european au fost interzise mai multe pesticide din clasa neonicotinoidelor. Ele nu mai pot fi folosite in camp deschis, ci doar in sere.

Citeste  S-a născut primul bebeluș cu ADN de la trei persoane

Vedetele fac campanie pentru salvarea albinelor

In fata pericolului disparitiei albinelor, s-au mobilizat inclusiv vedete de la Hollywood. Actorul Morgan Freeman a anuntat ca pe unul dintre domeniile sale a facut un sanctuar pentru albine.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns