Stiri de ultima ora din Sanatate

Obezitatea, risc major de deces in cazurile de COVID

Majoritatea deceselor COVID-19, inregistrate la nivel global, s-au produs in tari care multi graşi, este concluzia unui studiu internationala publicat la Londra.

In tarile in care cel putin 50 la suta din populatia adulta este obeza, rata mortalitatii e de 10 ori mai mare decat in celelalte state. Raportul arata o corelare dramatica intre rata mortalitatii si rata obezitatii. Potrivit concluziilor studiului, 90 la suta, adica 2,2 milioane din cele 2,5 milioane de decese COVID, s-au inregistrat in tari cu un numar mare de obezi.

Sunt mentionate Japonia si Coreea de Sud, tari care au avut putine decese provocate de coronavirus, si care au un grad scazut de obezitate in randul populatiei adulte. “Aceste tari au facut din controlul greutatii o prioritate, iar acum culeg roadele politicilor anti-obezitate” – a declarat unul dintre autorii raportului, Tim Lobstein.

In schimb, tari ca Statele Unite ori Marea Britanie, unde obezitatea e o problema nationala, au inregistrat cifre record de mortalitate COVID. Specialistii recomanda includerea obezilor in categoria de risc COVID, astfel incat acestia sa fie vaccinati prioritar si astfel sa fie feriti de forme grave ale bolii, care pot duce la deces. “Ca si in cazul celorlalte boli care cresc riscul de deces COVID, cum ar fi diabetul si bolile cardiovasculare, persoanele care sufera de obezitate trebuie sa aiba prioritate la vaccinare, in toate tarile lumii”  – recomanda John Wilding, presedintele Federatiei mondiale de lupta impotriva obezitatii.

Citeste  Afla care sunt alimentele care ajuta la detoxifiere.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *