Nicusor Dan sustine ca Primaria Capitalei a depus proiecte de 7 miliarde de euro
Stiri de ultima ora din Politica

Nicusor Dan sustine ca Primaria Capitalei a depus proiecte de 7 miliarde de euro

Primarul general, Nicusor Dan a anuntat ca Primaria Capitalei a depus la Ministerul Fondurilor Europene o lista de proiecte de 7 miliarde de euro. Acestea vizeaza mobilitatea urbana, mai exact achizitia de tramvaie, extinderea liniilor de tramvai si  modernizarea sistemului de termoficare.

  Iata ce a mentionat Nicusor Dan

„O să vorbim despre proiectele pe care Primăria Municipiului București le-a propus către PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre investiții majore care nu au fost făcute în București în ultimii 30 de ani, în domenii cheie, mobilitate- adică trafic, protecția mediului, sănătate, termoficare, educație și protecție socială. Este o oportunitate extraordinară pentru București să se dezvolte prin PNRR, sper ca Guvernul să înțeleagă necesitatea unei alocări mari pentru București pentru că Bucureștiul concentrează o bună parte din dezvoltarea economică a României și este nevoie să o stimulăm. Primăria Capitalei a depus la Ministerul Fondurilor Europene proiecte care însumează 7 miliarde euro. Mi-aș dori cât mai multe dintre ele să fie finanțate prin PNRR”, a declarat acesta intr-o conferinta de presa.

Foarte multe proiecte se refera la mobilitatea urbana si la modernizarea sistemului de termoficare ”Ne interesează foarte tare mobilitatea, trebuie să rezolvăm o dată pentru totdeauna problema traficului și tot ce înseamnă probleme conexe. Proiectul cel mai important este metroul de suprafață, modernizarea și extinderea liniilor de tramvai, ne dorim electrificarea transportului public din București. Printre proiectele pe care le depunem se numără atât achiziția de tramvaie cât și transformarea actualelor autobuze pe motorină în troleibuze . Mai avem un proiect cu piste de bicicicliști în zona metropolitană. Mare parte din proiectele pe care le depunem nu vizează doar Bucureștiul ci și zona metropolitană. Avem un set de proiecte pentru termoficare, ele însumează 1 miliard de euro – se referă atât la modernizarea rețelei, digitalizarea sistemului de termoficare și aici vorbim atât despre rețeau de transport și distribuție cât și contorizare inteligentă la beneficiari”, a mai declarat Nicusor Dan.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns