Stiri de ultima ora din Politica

Mostenirea lasata de Firea la Primarie

Noul primar general al capitalei, Nicusor Dan, a declarat ca Primaria Bucurestiului si institutiile aflate in subordinea sa au datorii de nu mai putin de 3 miliarde de lei.

Intr-o conferinta de presa la sediul primariei Capitalei, Nicusor Dan a explicat ca estimarea de buget pentru 2020 este de 4 miliarde de lei, adica venituri si cheltuieli, iar datoriile sunt de 3 miliarde. E vorba de primarie si de institutiile aflate in subordine, mai putin companiile.

„Am vorbit cred ca de doi ani de aceasta chestiune, ca nu poti, dupa ce ani de zile ai incasat 4 miliarde, nu poti sa vii si sa spui ca vei incasa 7 miliarde. Vei incasa tot 4 miliarde. Vei acumula datorii care te vor duce în situaţia de risc de incapacitate de plată. Există în acest moment popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale primăriei” – a declarat Nicuşor Dan. Dupa calcule si situatia exacta a datoriilor, probabil saptamana viitoare, Primaria va anunta daca poate supravietui financiar pana la 1 ianuarie, sau va avea nevoie de ajutorul guvernului. „Voi avea cifra acelor obligatii de plata care decurg din hotarari judecatoresti, cum este celebrul caz Constanda, si mai sunt cateva. Aceste obligatii sunt de ordinul sutelor de milioane de lei” – spune noul primar al Bucurestiului.

Citeste  Campanie de promovare de doua milioane de euro

Firea cheama guvernul la explicatii

Nici n-a plecat bine din primarie, si Gabriela Firea iese la ata. Ea a declarat ca PSD a decis sa cheme guvernul in Parlament sa dea explicatii despre bugetul pe anul viitor. Premierul Ludovic Orban ii recomanda insa sa reflecteze la dezastrul pe care l-a facut la Primarie si la cheltuielie inutile si nesabuite, „facute cu clientele social-democrate adunate din toate localitatile din jurul Capitale”i.

„Doamna Firea a pierdut alegerile pentru Primaria Capitalei si sfatul pe care i l-am dat primarului general ales a fost acela sa facă un audit foarte serios la Primaria Capitalei, care a fost lasata plina de datorii de fostul primar general, in conditiile in care bucurestenii nu au simtit aproape nimic de pe urma mandatului fostului primar general” – a replicat premierul Ludovic Orban.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *