Zelenski acuza Rusia de genocid
Stiri de ultima ora din Politica

Zelenski acuza Rusia de genocid

Ucraina depune plangere impotriva Rusiei la Curtea Internationala de Justitie a ONU de la Haga. Volodimir Zelenski a spus ca acuza tara de teroare si sustine ca trupele ruse la luat drept tinta civili mai ales copii.

Ce a declarat presedintele Ucrainei?

“Ucraina și-a depus cererea împotriva Curtea Internațională de Justiție”, a scris Zelenski pe Twitter.

“Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru manipularea noțiunii de genocid pentru a justifica agresiunea. Solicităm o decizie urgentă prin care să ordone Rusiei să înceteze activitatea militară acum și să ne așteptăm să înceapă procesele săptămâna viitoare”, a mai transmis presedintele Ucrainei.

“Ceea ce fac în Harkov, Okhtyrka, Kiev, Odesa și în alte orașe și localități merită un tribunal internațional. Ar fi fost mult mai multe crime dacă nu ar fi fost apărătorii noștri curajoși”,  a mai declarat Zelenski intr-un discurs video.

“Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Acțiunile criminale ale Rusiei împotriva Ucrainei prezintă semne de genocid. Am vorbit despre acest lucru cu secretarul general al ONU”, a mai spus el. Mai mult de atat, Zelenski a mai spus ca nu exista un loc in Ucraina pe care trupele rusesti sa nu il considere o tinta inacceptabila.

Citeste  Cand se vor redeschide mall-urile in Romania

Ministerul rus al Apararii a spus ca a vizat doar infrasturctura militara dar adevarul a fost altul.”Forțele armate ale Federației Ruse nu lovesc orașe și localități, iau toate măsurile pentru a salva viețile civililor”. “Au mințit când au spus că nu vor viza populația civilă. Încă din primele ore ale invaziei, trupele rusești au lovit infrastructura civilă”, a mai spus presedintele ucrainean.

“Ei luptă împotriva a tot și a tuturor. Atacă grădinițe, clădiri rezidențiale și chiar ambulanțe. Ei folosesc artileria și rachetele împotriva unor întregi blocuri rezidențiale unde nu a existat niciodată nicio infrastructură militară. Multe orașe și localități ucrainene supraviețuiesc în condiții comparabile cu cele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial” a spus la final Zelenski.

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns