Stiri de ultima ora din Politica

Guvernarea PSD – un asalt asupra statului de drept si a democratiei, declara presedintele Iohannis

“Garantul democratiei” este premiul pe care l-a primit sambata seara, la Sinaia, presedintele Klaus Iohannis, cu prilejul Galei Premiilor Tineretului National Liberal „Mircea Ionescu-Quintus”.

Presedintele Iohannis i-a felicitat pe tinerii PNL pentru tot ceea ce fac si s-a aratat optimist ca viitorul partidului e pe maini bune. “Aceasta seara m-a convins ca pentru viitorul PNL nu trebuie sa ne facem griji” – a spus Klaus Iohannis.

Asa cum era de asteptat, presedintele a criticat PSD. A spus ca, odata ajuns la guvernare, in loc sa se ocupe de economia tarii si sa consolideze statul de drept, PSD s-a apucat sa modifice legile justitiei “pentru a-si apara propriii corupti si propriii condamnati penal. Intreaga guvernare pesedista a fost un asalt asupra statului de drept si a democratiei din Romania” – a afirmat presedintele Iohannis in fata PNL-istilor.

Referendumul pe teme de justitie

Klaus Iohannis a reluat ideea referendumului pe teme de justitie, cu argumentul ca, atunci cand tara merge intr-o directie gresita, oamenii trebuie sa aiba un instrument prin care sa-si exprime dezaprobarea, iar acest instrument este tot un vot.  “Pentru a da romanilor votul inapoi am inceput sa reevaluez ideea unui referendum. Fiindca doar asa romanii pot arata ca nu mai sunt de acord cu felul in care PSD strica legile justitiei, isi bate joc de tara, isi bate joc de romani.”

La inceputul saptamanii viitoare, la Cotroceni incep consultarile cu societatea civila si cu partidele politice – cele de buna credinta, a subliniat presedintele – pe tema referendumului.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns