Stiri de ultima ora din Turism

Egipt – o tara pe care nu trebuie sa o ratezi.

 

Egiptul este o tara pe care trebuie sa o vizitezi. Piramidele si Sfinxul dar si vechile culturi din lume sunt doar cateva dintre motivele pentru care se merita sa vizitezi aceasta tara.

An de an Egiptul atrage tot mai multi turisti datorita culturii si istoriei incredibile. Piramidele si obeliscurile, faraonii cu toate misterele lor sunt doar cateva dintre minunatiile de care se bucura Egiptul.

Sunt foarte multe motive pentru care trebuie sa mergi in Egipt. Printre cele mai importante atractii turistice enumeram :

Valea Regilor – este situata pe maulul de vest al Nilului . In Valea Regilor au fost contruite morminte pentru faraoni si pentru familiile acestora.  Aici exista in total 63 de morminte dintre care doar 20 adapostesc regi egipteni printre care Tutankhamon, Ramses, Ahmose, Amenhotep si Akhenaton. Mormantul lui Tutankhamon este cunoscut pentru blestemul sau, mai exact se spune ca vine din lumea de dincolo pentru toti cei care au profanat mormintele faraonilor. Mormintele sunt diferite intre ele iar camerele au pereti acoperiti cu picturi si texte.

Sfinxul este o uriasa statuie care are un corp de leu si capul unui rege. Este considerat a fi “ cea de-a opta minune a lumii”.  Sfinxul este cea mai mare statuie din lume. Cu toate ca astazi este lipsit de culoare se presupune ca Sfinxul avea initial fasa pictata in rosu aprins.

Piramidele antice  sunt cunoscute precum monumentele care in viziunea egiptenilor indicau drumul catre soare.

Cairo este un oras care pare a fi un taram unic. Aici vei gasi moschee, biserici copte, Muzeul Egipetean dar si multe alte obiective turistice care te vor impresiona.

Alexandria este un oras-port construit in jurul anului 332 i. Hr. de catre Alexandru cel Mare. Este un oras spectaculos iar Farul din Alexandria este considerat a fi cea de-a saptea minune a lumii antice.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns