Stiri de ultima ora din Turism

Statiunile balneare vor primi noi finantari din partea statului.

Turismul balneo a ajuns sa devina o prioritate, din acest motiv va primi noi finantari din partea statului pentru dezvoltarea infrastructurii turistice.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif si presedintele Conmisiei Nationale de Strategie si Prognoza, Ion Ghizdeanu s-au intalnit cu cei 34 de primari ai statiunilor balneare din Romania la sediul ministerului de resort.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif a declarat pentru presa “Pentru Guvernul Romaniei turismul balneo este o prioritate, de aceea este foarte important sa va comunic masurile ce vin in sprijinul autoritatilor locale pentru dezvoltarea statiunilor. Este foarte important sa mentionez ca statiunile balneo vor primi finantare pentru proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii turistice in cuantum egal cu cea acordata statiunilor de interes national.Totodata va rog sa inaintati cat mai multe proiecte care ar putea sa primeasca finantare din partea Ministerului Turismului. Venim in intampinarea dumneavoastra cu o modificare foarte importanta care sa va ajute sa obtineti mult mai usor bani de la Ministerul Turismului si anume prezentarea documentatiei doar la nivel de studiu de fezabilitate, fara a mai fi nevoie de proiectul tehnic la depunerea documentelor pentru finantare. In plus, Guvernul Romaniei a aprobat programul de finantare a investitiilor pentru modernizarea si dezvoltarea statiunilor balneare, unde procentul de finantare este de 100%. Acest program este un sprijin financiar important pentru autoritatile publice locale care vor sa investeasca in infrastructura turistica balneara”

Aceste modificari sunt esentiale pentru dezvoltarea sistemului de sanatate din Romania.  Statiunile balneare sunt extrem de importante pentru Romania iar dezvoltarea lor nu poate fi decat un aspect benefic pentru tara noastra.  Programul de finantare nu poate decat sa aduca un plus de modernism si de frumusete acestor statiuni.  In plus acesta metoda poate ajuta foarte mult la dezvoltarea statiunilor si atragerea unui numar mai mare de turisti. In Romania se regasesc o treime din izvoarele naturale minerale din Europa.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns