Stiri de ultima ora din Politica

Scandal Budapesta-Bucuresti

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti considera ca seful diplomatiei maghiare,  Peter Szijjarto, face declaratii provocatoare si inadecvate. Intr-o postare pe Facebook, Szijjarto ii atrage atentia presedintelui Klaus Iohannis ca ar trebui sa arate mai mult respect pentru maghiari.

Intr-un comunciat de presa, MAE afirma ca “oficialul ungar deturneaza, in mod absolut regretabil, sensul afirmatiilor presedintelui Romaniei cu privire la proiectul de lege privind statutul asa-zisului ‘Tinut Secuiesc”. In opinia MAE este o tema de dezbatere interna, exclusiv a Romaniei, cu privire la un demers care contravine Constitutiei Romaniei.

Postarea lui Peter Szijjarto

Pe Facebook, ministrul ungar de externe spune ca presedintele Romaniei a facut o declaratie de-a dreptul necivilizata, care poate instiga la ura. “Rugamintea, mesajul si apelul nostru catre presedintele Romaniei este unul simplu: mai mult respect pentru maghiari!”, declara Szijjarto in mesajul video postat pe Facebook.

Scandalul pornit de propunerea de lege privind autonomia Tinutului Secuiesc

Senatul a respins cu o majoritate de voturi propunerea legislativa, iar apoi presedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a transmis un mesaj ironic presedintelui Iohannis. „Domnule presedinte Klaus Iohannis, sper, ca după ce ati salvat Romania si ati aparat Ardealul, veti avea timp sa va ocupati si de chestiunile economice, sociale, de somaj” – a spus, sarcastic, liderul UDMR.

Citeste  Proiectul “Creator de educatie” a fost lansat. Afla ce implica

Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc trecuse de Camera Deputatilor fara dezbatere sau vot. Potrivit proiectului, Tinutul Secuiesc, urma sa fie compus din judetele Covasna, Harghita precum si „scaunul istoric Mures”, cu un presedinte cu un mandat de patru ani.

Iohannis, atac dur la adresa PSD

Presedintele a iesit la rampa cu un atac dur la adresa PSD, care, a spus el, a ajutat UDRM sa treca prin Camera Deputatilor o lege care ar da o larga autonomie Tinutului Secuiesc. “ Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce intelegeri se fac in Parlamentul Romaniei! Eu nu mai vreau ca aceasta majoritate toxica pesedista sa hotarasca impotriva Romaniei si impotriva romanilor” – a declarat Klaus Iohannis.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *