Stiri de ultima ora din Politica

Orban scoate din buzunar 3000 de lei fiindca a fumat in birou

Politia Capitalei a amendat cinci membri ai guvernului, inclusiv pe seful executivului, Ludovic Orban, pentru ca au fumat in birou si, mai mult decat atat, nu purtau masti de protectie, desi se aflau intr-un spatiu inchis.

Recent, internetul s-a incins, dupa ce a aparut o fotografie cu mai multi membri ai guvernului, intre care Raluca Turcan, Virgil Popescu si Bogdan Aurescu, stransi in biroul sefului lor, Ludovic Orban. Premierul fuma, Virgil Popescu avea in mana un pahar de whiskey, iar Bogdan Aurescu, mininstrul de externe al Romaniei, fuma trabuc. Dar nu oricum, ci … cu manusi. Desi se aflau intr-un spatiu inchis, niciunul dintre membrii guvernului nu avea masca. Raluca turcan avea masca lasata in jos, pe barbie.

Cheful a avut loc in biroul premierului si, dupa cum declara Ludovic Orban, ar fi fost cu ocazia zilei sale de nastere. Pe 25 mai, premierul a implinit 57 de ani.

Potrivit Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, doi ministri au au fost sanctionati cu cate doua amenzi contraventionale fiecare, in total 3.000 de lei fiecare, pentru ca nu aveau masti de protectie medicala si pentru ca fumau intr-un spatiu in care acest lucru este interzis.

Alte doua persoane au fost sanctionate cu amenda in valoare de 2500 de lei, pentru nepurtarea mastii de protectie sanitara.

A cincea persoana, Raluca Turcan, a scapat mai ieftin. Ea a primit amenda de doar 1000 de lei pentru purtarea mastii in mod necorespunzator.

Potrivit unei informari a Guvernului, premierul a platit doua amenzi – una pentru fumat intr-un loc unde fumatul nu e permis si cea de a doua pentru ca nu avea masca – prin intemediul platformei ghiseul.ro.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns