Stiri de ultima ora din Politica

Autostrada Pitesti-Sibiu compromisa de gandaci

Autostrada Pitesti-Sibiu este compromisa din cauza gandacilor. Comisiei Europene i s-a propus mutarea gandacilor cu ajutorul feromonilor, aceasta metoda a fost folosita si in alte tari.

“O delegatie a ministerului discuta cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a le prezenta solutiile pe care le propunem vizavi de scrisoarea de clarificari. Sper sa se intoarca cu vesti bune, pentru a continua procesul de evaluare si inchidere a finantarii pentru autostrada Sibiu-Pitesti”,  a declarat Bolos.

Ministrul Ion Marcel Bolos sustine ca solutia  este folosita si in alte tari si ca toti acestia gandaci ar trebui cumva protejati. Omorarea acestora nu este o solutie, ci mai degraba mutarea lor cu ajutorul feromonilor.

“Sunt si alte state care au intampinat astfel de probleme si a adoptat astfel de solutii, pentru eliminarea unui impediment minor pentru o problema majora, respectiv proiectul de investitii pe care il avem. Germania a avut un hamster si un gandac, de asemenea, pentru gara din Stuttgart si a trebuit sa gandeasca solutii cum sa protejeze aceste specii”, a mai transmis acesta.

Acesta mai sustine ca pe tot traseul autostrazii Sibiu – Pitesti sunt 11 situri Natura 2000. Toate acestea ar trebui cumva protejate si vor sa gaseasca o solutie pentru asta.

“In cele 11 situri sunt specii de animale, plante, care sunt dintre cele mai diverse si pentru anumite categorii de plante, insecte, animale, Comisia a trimis aceste clarificari, care sper sa eu sa se inchida in urmatoarea perioada si sa trecem cu bine perioada de evaluare a proiectului”,  a mentionat Bolos.

Pe data de 11 ianuarie a fost trimisa o scrisoare de catre Ministerul Fondurilor Europene in care se solicita informatii suplimentare  in privinta acestui subiect.

“Cererea de finantare a fost transmisa Comisiei Europene spre evaluare in data de 25 octombrie 2019. In data de 23 decembrie 2019, CE a solicitat autoritatilor nationale informatii suplimentare cu privire la proiect. Termenul pentru raspunderea la solicitarea de informatii din partea CE este de doua luni de la primirea scrisorii. Solicitarea CE nu afecteaza in niciun fel implementarea proiectului, care este in desfasurare” transmis MFE.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns