Stiri de ultima ora din Politica

ANI a inceput sa verifice colosala avere a lui Horia Constantinescu, seful de la Protectia Consumatorilor

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate au deschis un dosar de evaluare a averii secretarului de stat Horia Constantinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Rolul decisiv in declansarea evaluarii ANI l-a jucat deputatul USR Mihai Badea. Acesta considera ca declaratiile de avere depuse de seful ANPC, Horia Constantinescu, in perioadele in care a ocupat functii publice sunt pline de lacune. Badea atrage atentia ca apar numeroase tranzactii imobiliare,  achiziții scumpe (masini de lux, iahturi, ceasuri de firma), iar mass-media a scris despre offshore-urile pe care le controleaza familia lui in Panama.

“Demnitarul promovat de Liviu Dragnea si sustinut de Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca” – asa il numeste Mihai Badea pe seful ANPC.

Iata, potrivit deputatului USR, cateva exemple din colosala avere detinuta de Horia Constantinescu.

– 1,68 hectare de teren intravilan si 19 constructii cumparate in 2019, la venituri de doar 96.839 RON si fara conturi declarate sau credite contractate;

– Cote de participare de pana la 100% in mai multe companii, inclusiv offshore-uri inregistrate in Panama, cu zero dividende declarate;

– Un iaht Bavaria 33S in valoare de aproximativ 250.000 EUR, cumparat in perioada ocuparii unor functii publice.

“Decizia ANI de a declansa evaluarea averii si a modificarilor acesteia confirma ca exista niste lucruri dubioase pe-acolo, nu doar mi s-a parut mie” – afirma Mihai Badea.

Horia Constantinescu a postat pe retelele de socializare, in repetate randuri, diverse comentarii, in apararea sa. El afirma ca e vorba de un razboi personal declansat de USR, fiindca ar deranja anumite interese politice de la varf. Iar masurile pe care le-ar fi luat, in diverse unitati din sectorul 1, ar fi deranjat-o pe Clotilde Armand.

Miriam

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!