Stiri Locale de ultima ora

Prefectul Bucurestiului cere Primariilor sa nu aprobe comercializarea de materiale pirotehnice

Prefectul municipiului Bucuresti, Rares Hopinca, a solicitat Primariilor de Sector, Primariei Municipiului Bucuresti si Administratiei Strazilor sa nu emita avize de amplasament, pe domeniul public sau privat al municipiului Bucuresti, in vederea comercializarii  articolelor pirotehnice, pentru descurajarea vanzarii si utilizarii acestora si pentru prevenirea accidentelor provocate de acestea.

“Sarbatorile aduc cu ele bucurie si entuziasm, dar nu putem ignora faptul ca petardele si artificiile aduc o doza considerabila de pericol si disconfort. Acestea provoaca, in fiecare an, accidente grave, incendii si au efecte nocive asupra mediului inconjurator. Am primit foarte multe petitii si solicitari, iar toate au un numitor comun: zgomotul petardelor este daunator pentru copiii mici, pentru batrani si, nu in ultimul rand pentru animalele de companie. Zgomotele puternice creeaza stres si anxietate in randul animalelor, de cele mai multe ori acestea ramanand cu sechele” – a explicat prefectul Capitalei.

El crede ca propunerea de a descuraja comercializarea acestor articole nu este doar un act de prudenta, ci si o modalitate de a ne asigura ca sarbatorile raman un motiv de bucurie. Este o decizie de oportunitate, pe care fiecare comunitate trebuie sa o analizeze, pentru a sarbatori intr-un mod responsabil fara a pune in pericol siguranta celor din jur.

Potrivit Hotararii, Colegiului Prefectural al Municipiului Bucuresti, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti, Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti-Ilfov, Directia Regionala Vamala in colaborare cu ANAF-Antifrauda si Inspectoratul Pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov vor exercita actiuni de verificare si control in sfera de competenta, iar acolo unde vor fi constatate nereguli se vor aplica sanctiuni conform prevederilor legale in vigoare. Totodata, institutiile mentionate vor actiona in vederea descurajarii comertului cu materiale pirotehnice si pentru prevenirea si combaterea comertului ilegal cu materiale pirotehnice.

     “Voi comunica inclusiv marilor centre comerciale solicitarea de a nu permite vanzarea materialelor pirotehnice in parcari si spatii conexe, chiar daca vorbim de proprietati private. Este o chestiune ce tine de responsabilitatea sociala a fiecarei companii, iar aceasta problema nu tine doar de institutiile publice. Comercializarea de materiale pirotehnice trebuie sa se desfasoare in spatii special amenajate, nu pe domeniul public sau in parcarile supermarketurilor, fiind accesibile inclusiv pentru copii.”, a mai spus prefectul Capitalei.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!