Stiri Locale de ultima ora

Fise medicale eliberate ilegal pentru permisul auto

O clinica medicala cu filiale in Bucuresti si Galati elibera fise medicale pentru obtinerea sau reinnoirea permisului auto, fara ca beneficiarii sa fi fost consultati.

Angajatii clinicii eliberau, contra cost, fise medicale pe banda rulanta, fara ca beneficiarii sa ajunga in cabinetul vreunui medic. Toata operatiunea se desfasura cu acordul medicilor, precizeaza autoritatile de ancheta din Galati.

Au avut loc perchezitii la sediile clinicii, 6 in total,  atat la cele din Bucuresti, cat si la cele din Galati. Angajatii clinicii sunt cercetati penal, pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Au fost audiate mai multe persoane.

„Au rezultat indicii cu privire la faptul ca angajati ai acestei clinici ar fi intocmit si eliberat fise medicale necesare obtinerii sau reinnoirii permisului de conducere, la solicitarea persoanelor fizice, fara verificarea efectiva a starii de sanatate, atestand, in mod nereal, ca acestea sunt apte din punct de vedere medical pentru a conduce autovehicule. Aceasta activitate s-ar fi desfasurat cu acceptul medicilor specialisti, angajati ai clinicii si ale caror parafe sunt aplicate pe fisele medicale in cauza”, precizeaza IPJ Galati.

Se pare ca doua persoane au fost arestate, dar ancheta vizeaza mai multi suspecti.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns