Stiri Locale de ultima ora

Cei trei romani care au fost rapiti pe data de 3 martie au fost eliberati.

Cei trei romani care au fost rapiti pe data de 3 martie de catre o nava in largul apelor statului Togo vor fi repatriati in ziele urmatoare.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că cei trei marinari răpiţi la data de 3 martie 2019, de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo, au fost eliberaţi. Cetăţenii români urmează să fie repatriaţi în zilele următoare, aceştia fiind asistaţi de Ambasada României la Abuja, Nigeria, pentru efectuarea formalităţilor necesare întoarcerii acestora, în siguranţă, în România. Eliberarea marinarilor a fost posibilă datorită implicării companiei angajatoare şi a demersurilor specifice ale Celulei de Criză a MAE pe lângă autorităţile abilitate”, au transmis reprezentantii MAE.

O alta sursa transmite „Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Abuja, a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în derularea procedurilor pentru eliberare. Menţinerea integrităţii fizice şi siguranţei cetăţenilor români şi identificarea mijloacelor necesare rezolvării în bune condiţii a situaţiei de criză au fost principalele preocupări ale autorităţilor române. Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor instituţiilor şi autorităţilor străine implicate în demersurile de eliberare a cetăţenilor români”.

Citeste  Autostrada Estului - un nou proiect adoptat de Senat.

Acesti trei marinari au fost rapiti la inceputul lunii martie. Vasul pe care se aflau acestia a fost atacat de catre pirati in Lome, Togo.

Vasul tanc Histria Ivory – pavilion Malta apartinea companiei din Histria dn Constanta. La bordul navei se aflau 21 de marinari romani dintre care doar trei au fost rapiti.

MAE sustine ca a monotorizat zilnic cazul si ca s-a pastrat legatura in permanenta cu toate partile implicate pentru a fi respectate intocmai procedurile pentru eliberare.  Ajutorul primit din partea Amasadei Romaniei le Abuja, Nigeria a facut ca toate formalitatile de intoarcere sa se desfasoare mai repede.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *