Stiri Locale de ultima ora

COVID-19 in Romania : primul oras carantinat

Numarul cazurilor noi de infectati COVID a fost, in ultimele 24 de ore, de 1120, iar 22 de oameni au murit din cauza complicatiilor.

Tinand cont de numarul mare de imbolnaviri – 47 din cei 7000 de locuitori  – si de faptul ca cei infectati au intrat in contact cu numeroase persoane, Directia de Sanatate Publica Timis a hotarat carantinarea orasului Faget si a localitatilor apartinatoare – Bichigi, Temeresti si Colonia Mica. Potrivit autoritatilor, carantina se instituie pentru o perioada de 14 zile. Sunt restrictii de circulatie, iar oamenii nu au voie sa se deplaseze decat pentru activitati esentiale. La intrarile si iesirile din localitatile respective sunt filtre de politie si jandarmi. Toti cei care vor sa vina sau sa plece trebuie sa dovedeasca faptul ca deplasarea e urgenta. In interiorul localitatilor, oamenii isi desfasoara viata normal, pot merge la serviciu, la cumparaturi, fara adeverinta, iar transportul public nu a suferit modificari de program.

Faget e primul oras care intra in carantina, potrivit noii legi, aprobate recent. Au mai fost carantinate cateva localitati, dar niciun oras pana acum.

Situatia la nivelul tarii

In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 1120 de noi imbolnaviri. Separat de acestea, la retestare, 379 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Cele mai multe cazuri noi sunt in Arges – 105, Prahova – 80, Dambovita – 71, Mehedinti -68 si Bucuresti – 67.

Tot in ultimele 24 de ore au murit, rapusi de COVID 22 de oameni: 17 barbati si 5 femei.

In spitalele din Romania sunt internati, in acest moment, 6662 de persoane, iar la Terapie Intensiva 351 de pacienti, in crestere fata de zilele trecute.

Miriam

 

 

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns