centrala termica
Stiri Economice de ultima ora

Care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii autorizatiei de functionare a centralei termice

Vara este anotimpul in care foarte multe persoane isi schimba centralele termice, deci termenul centrale termice ISCIR este la mare cautare. Autorizatiile ISCIR oferite centralelor termice sunt obligatorii pentru tot ceea ce inseamna sistem de incalzire care foloseste gazul lichid sau solid. Lipsa acestei autorizatii poate genera amenzi si poate determina intreruperea functionarii instalatiei. Autorizatiile se obtin pe baza unor verificari minutioase a sistemului de incalzire si inspectia aceasta are rolul de a feri utilizatorul de diverse neplaceri.

Acte necesare pentru autorizare centrala termica

Centralele termice sunt supuse unei proceduri pentru punere in functie dupa ce sunt instalate si unei proceduri prin care se autorizeaza functionarea. Pentru fiecare autorizare, ABCcontrol.ro mentioneaza ca urmatoarele documente sunt necesare:

  • Documentul care dovedeste achizitia centralei;
  • Un manual de functionare si utilizare;
  • Proiectul pentru instalatia de alimentare cu gaz;
  • Procesul verbal pentru punerea in functiune a aparatului;
  • O declaratie de conformitate primita de la firma care a instalat centrala.

Cu ajutorul acestor acte se obtine documentul de autorizare centrala termica. De obicei se face confuzie intre punere in functiune si instalare. Prin instalare sunt definite toate lucrarile care implica montajul pentru instalatie, in timp ce punerea in functiune este setul de verificari care determina functionarea conforma a aparatului. Dupa ce are loc PIF se va elibera si un raport specific, fara de care nu se poate obtine autorizatia de functionare.

Ce verificari sunt necesare pentru a obtine autorizatia ISCIR?

Pentru ca o centrala sa obtina autorizatia ISCIR este nevoie sa fie facute mai multe verificari, implementarea acestora fiind una temeinica. Verificarile incep cu inspectia de baza, ulterior trecandu-se la verificarea componentelor functionale ale centralei. Apoi, aparatul este testat in sarcina si va fi supus si la alte teste tinand cont de modelul sau. De asemenea, procedura va presupune de fapt si masuratori care sa ateste functionarea centralei termice astfel incat sa evite utilizatorul de diverse probleme si incidente.

Este recomandat ca utilizatorii sa lucreze cu companii specializate, care sa respecte cele mai noi si mai moderne standarde. Lucrand cu specialisti, utilizatorul trebuie doar sa comande o autorizare a centralei termice de la o firma din domeniu si va fi contactat telefonic de catre un reprezentant pentru a pune la punct toate detaliile. Tinand cont de tipul de centrala si de specificatiile acesteia pretul poate varia si pentru ca acesta sa fie evaluat in mod corect este necesar ca in timpul discutiei cu reprezentantul companiei sa fie furnizate toate informatiile pe care acesta le cere.

Colaborarea cu o companie specializata in autorizatii si teste este cea mai buna solutie, deoarece contribuie la evitarea evenimentelor neplacute si a problemelor ce pot sa apara ulterior, din punct de vedere legal. Pentru ca o centrala neautorizata nu are dreptul de a functiona, riscul ca utilizatorii sa primeasca amenda si sa fie obligati sa opreasca functionarea ei in cele mai importante momente, cum ar fi pe timpul iernii, este foarte mare si nu se recomanda asumarea unei astfel de situatii.

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns