Stiri Locale de ultima ora

Bruxelles-ul aproba 47 de milioane de euro pentru un spital in Craiova

Comisia Europeana a aprobat o investitie in valoare de 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala pentru constructia unui spital regional de urgenta din Regiunea Sud-Vest a Romaniei.

E vorba de o unitate medicala cu 800 de paturi la Craiova, judetul Dolj. Se preconizeaza ca spitalul va fi functional incepand din 2026.

Comisia Europeana precizeaza ca acest proiect va imbunatati accesul populatiei locale la asistenta medicala de calitate, inclusiv la tratamente de chimioterapie salvatoare de vieti pentru pacientii bolnavi de cancer. In plus, comisarul european pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat ca spitalul de urgenta din Regiunea de Sud-Vest a Romaniei va contribui la reducerea inegalitatilor in ceea ce priveste accesul la asistenta medicala, in special pentru persoanele din zone rurale si sarace. Acest lucru va permite diagnosticarea timpurie a unor afectiuni mai putin grave, ceea ce va spori sansele pacientilor de a beneficia de un tratament de succes, si va duce la reducerea numarului de decese si de dizabilitati pe termen lung.

In acelasi timp, infrastructura si echipamentele moderne, precum si o mai buna organizare si gestionare vor asigura un tratament mai eficient al afectiunilor care pun viata in pericol. Proiectul urmareste si sa contracareze exodul de inteligenta din randul personalului medical din regiune, oferindu-le medicilor si asistentilor medicali locali un mediu de lucru mai atractiv.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns