Stiri din Sport de ultima ora

Carmencita Constantin, noua presedinta a Federatiei Romane de Gimnastica

Fosta sportiva de gimnastica ritmica, acum in varsta de 62 de ani, a fost aleasa pentru conducerea FRG pana anul viitor, cand vor avea loc alegeri la termen.

Contracandidatul ei a fot Ioan Suciu, care insa a avut cu 12 voturi mai putin decat ea. Carmencita Constantin are un CV bogat: a practicat gimnastica ritmica, a fost antrenor, arbitru national si international de gimnastica aerobica. De asemenea, a fost membru in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica, precum si presedinta Comisiei Tehnice de gimnastica aerobica. In prezent Carmencita Constantin e director general al companiei General Electric; de altfel, experienta ei de management se intinde pe mai bine de doua decenii. Fosta gimnasta are si expertiza europeana. Timp de 7 ani, Carmencita Constantin a reprezentat Romania la Comisia Europeana pe probleme de energie, mediu si finantari UE.

“Este cea mai de suflet reusita a mea. Este un mare succes si o mare bucurie. Inseamnă ca o mare parte din comunitatea gimnasticii are incredere în mine. Iar eu nu am voie sa tradez aceasta incredere. Si nu o voi trada”, marturisea Carmencita Constantin la scurt timp aflarea rezultatelor votului.

Presedintia Federatiei Romane de Gimnastica a fost asigurata de Andreea Raducan, pana la 5 decembrie 2019, cand a demisionat. Ea si-a motivat gestul prin ratarea calificarii loturilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Celebra gimnasta a reclamat si lipsa de sustinere din partea Comitetului Executiv in luarea anumitor decizii.

Mandatul noului presedinte, Carmencita Constantin la conducerea FRG va fi valid pana anul viitor, in 2021, cand vor fi organizate alegeri pentru urmatorii patru ani.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste DGPCI numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns