Stiri Locale de ultima ora

S-a deschis circulatia pe Pasajul Doamna Ghica

Primaria Municipiului Bucuresti a finalizat lucrarile la pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica. Pasajul face legatura intre cartierele Pipera si Pantelimon.

Pasajul este parte importanta a inelului median si asigura continuitatea traficului pe strada Doamna Ghica, peste soseaua Colentina. Are 4 benzi, dispuse pe doua sensuri de mers, iar viteza de proiectare este de 50 km/h, rampele de acces avand lungimi de cate 96 de metri.

„Sunt bucuros sa deschidem circulatia pe Podul Doamna Ghica. E un calendar pe care ni l-am asumat acum un an si jumatate si pe care l-am respectat. In calendar am spus ca dam drumul inainte de inceperea scolii, ne-am tinut de cuvant,” – a declarat Primarul General, Nicusor Dan:

Pasajul va ajuta la deblocarea traficului in intersectia Doamna Ghica si Colentina. Infrastructura actuala nu mai face fata, asa ca e nevoie de imbunatatiri. “Sunt 8 milioane de detinatori de permise de conducere in Romania si 10 milioane de autovehicule inregistrate in Romania. Aceasta cifra ne arata ca noi nu mai putem sa ducem, infrastructura nu mai duce. Daca nu venim cu imbunatatiri, daca nu venim cu pasaje, cu poduri, cu traversari, vom avea un oras blocat. Nu ne dorim asta, ne dorim sa deblocam, asa cum am facut astazi in intersectia Doamna Ghica cu Colentina” – a spus, la randul sau, Stelian Bujduveanu, Viceprimar General.

Citeste  Pe data de 13 iunie se distribuie vouchere sociale

Ca urmare a deschiderii traficului rutier pe noul Pasaj Doamna Ghica, liniile 143, 243, 282 si N103 revin la traseele de baza pe Strada Doamna Ghica, pe ambele sensuri.

De asemenea, se reinfiinteaza statiile „Soseaua Colentina” (aferenta liniilor 243, 282 si N103 – pe ambele sensuri de mers) si „Bd. Lacul Tei” (aferenta liniilor 243, 282 si N103 – pe sensul spre Sos. Pantelimon), situate pe Strada Doamna Ghica.

Autobuzele liniilor 143 si 243 vor opri si ȋn statia „Doamna Ghica” (comun cu linia N120), situata pe Str. Doamna Ghica, dupa intersectia cu Sos. Colentina, pe sensul spre Sos. Pantelimon.

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *