Stiri de ultima ora din Politica

Romania transmite un protest oficial Rusiei

Din dispozitia ministrului afacerilor externe, Insarcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti a fost convocat de urgenta sambata la Ministerul Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat.
Potrivit unui comunicat de presa al MAE roman, secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul partii romane fata de violarea spatiului aerian al Romaniei urmare identificarii pe teritoriul Tarii noastre, In proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de drona, similare cu cele utilizate de fortele ruse In cadrul agresiunii Impotriva Ucrainei.
Totodata, oficialul roman a condamnat atacurile sistematice, nejustificate si brutale ale fortelor ruse impotriva populatiei si infrastructurii civile ucrainene, inclusiv a celei de pe Dunare, din apropierea frontierei cu Romania, acestea generand riscuri de securitate pentru cetatenii romani din zona de proximitate.
Secretarul de stat Iulian Fota a solicitat ferm partii ruse sa inceteze actiunile la adresa populatiei si a infrastructurii ucrainene, inclusiv a celor care ar ameninta in orice fel siguranta si securitatea cetatenilor romani din regiune.
MAE nu a precizat care a fost reactia diplomatului rus ori ce comentarii a facut.
Reamintim ca ieri, pe teritoriul Romaniei, au fost gasite, pentru a doua oara in decurs de o saptamana, si alte fragmente de drona, similara celor folosite de rusi impotriva Ucrainei, iar presedintele Klaus Iohannis a declarat ca e o incalcare inacceptabila a spatiului aerian romanesc. Autoritatile romane au informat imediat partenerii NATO. Seful Aliantei, Jens Stoltenberg, e exprimat solidaritatea aliatilor cu Romania, precizand insa ca nu exista niciun indiciu ca Rusia ar fi avut intentia sa loveasca deliberat teritoriul unei tari NATO.

Citeste  Ce ne transmit politicienii la intrarea in 2023

Miriam

Distribuie mai departe
Cele mai bune teste drpciv 2020 numai pe https://chestionareauto.ro/. Ia permisul mai usor invatand de pe acest site!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *